София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

КОЛЕЛОТО СЕ ВЪРТИ

РАДОСТ ЗА ЕДНИ, ТЪГА ЗА ДРУГИ

9 годиниФенски статии 10 Телевизия Евроком

Не важно ние да сме добре, важното е другите да са зле! Такава е ситуацията в лагерите на феновете на родните ни грандове.

"Червените" ултраси в момента са в нокдаун. Не знаят дали да бъдат щастливи или разтревожени. Васил Божков поема клуба от Борисовата градина, което е повече от страхотно, но отборът ще продължи във възможно най-ниският ешалон на българското първенство, което съвсем не е повод за гордост. Това е било решено на среща между феновете и Васил Божков. Пред тях е била представена и възможност за " В" група, но те са предпочели да започнат от нула и да се борят за влизане в "А'' едноименната окръжна.

Ако погледнем възможните ходове, които имаше собственикът на "Нове холдинг", този беше последният очакван. ЦСКА в "А" група беше възможен само чрез сливане с клуба от Ловеч- "Литекс", но да жертваш един наистина успешен тим не си заслужаваше. Следващият възможен вариант беше "Б" група. Говореше за вземане на лиценза на "Верея", но само приказките си останаха. "В" група пък въобще не се споменаваше. Така се стигна до "А"- окръжна...

Обикновените привърженици на най- титулувания български отбор са буквално бесни от завършека на цялата сага около любимия им тим. Започнаха да се изливат тонове гневни коментари към водещите фен- фракции и това, че били продажници и т.н. и т.н. Организираните фенове, от своя страна, застанаха твърдо зад това ЦСКА да продължи в "селските групи" и гласуваха кредит на доверие на Васил Божков. Реално погледнато това може би наистина е най- добрият вариант за "червения" тим. Започват от дъното, но без никакви задължения, без да има какво да губят, а само да градят, запазиха си всички отличия и в най- добрия случай след 4 години ще атакуват 32- та си титла. Отборът и неговите фенове съхраниха своето достойнство и морал. Показаха, че са истински мъжкари.

Хвърляме бърз поглед и към противниковия лагер- този на "сините" привърженици. В момента те пируват. ЦСКА не е в "А" група и те си помислиха, че пак е сезон 2006/2007 и влизат в групите на Шампионска лига. Обаче истината е коренно различна. При тях положението не е никак цветущо. Дълговете им не са никак малко, говори се за смяна на собственик, футболистите си тръгват, а нови не идват. Явно поговорката : "Присмял се хърбел на щърбел" важи с пълна сила в този случай.

Искрено пожелавам на "сините" да се стабилизират, защото като всеки един фен и аз страдам, че няма да има дербита, но както се развиват нещата нищо чудно утре и те да са на мястото на ЦСКА. Единственият ми съвет е: "Не гледайте в канчето на другия."!

Спортният отдел на телевизия Евроком подкрепя всички фенове!

Автор: Петю Димитров