София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Контузия спря Григор миг преди победа на "Ролан Гарос"

Българският тенисист се отказа след началото на четвъртия сет

3 годиниТенис 7 Симеон Кисьов

Контузия спря Григор Димитров на "Ролан Гарос". Българинът поведе с 6:2, 6:4, 5:1 на американеца Маркос Гирон, но миг преди да затвори мача получи контузия. При 40:0 в негова полза и нужда от само едно успешно разиграване, Гришо се хвана за гърба и от тук започна кошмарът му.

Американецът спечели сета след шест поредни успешни гейма, като хасковлията видимо не можеше да се движи и го болеше много. Намеси и медицинско лице, но ситуацията не се подобри. В четвъртия сет Гирон поведе с 3:0 и Гришо логично реши да не се мъчи повече и се отказа.

Гирон ще играе във втори кръг срещу аржентинеца Гуидо Пея.

Първи сет
Димитров демонстрира много добра игра в защита при сервиса на американеца и стигна до брейкпойнт след като изненада с къса топка. Световният №82 успя да избегне опасността, но след това допусна двойна грешка, а Димитров успешно проби. Българинът обаче имаше колебания при сервиса си и бързо позволи да се стигне до изравняване - 1:1. 

Българинът върна водачеството, като спечели сравнително лесно третия гейм. Той дръпна с 30-0 при сервис на Гирон, а след това с много добър минаващ удар проби отново.

Григор бе далеч по-концентриран при сервиса и този път нямаше проблеми да затвърди пробива - 3-1.

Гирон демонстрира много добра игра в сервис гейма си и затрудни доста Димитров, но въпреки това българинът успя да достигне до точка за пробив. Американецът обаче спечели гейма, продължил 9 минути, и редуцира пасива си на 3-2.

Димитров се активизира още повече и с няколко неспасяеми атаки отново си осигури преднина от два гейма. Гирон реши да рискува повече при атаките си и неговата припряност позволи на Димитров лесно да намери пролуки в отбраната му и да осъществи нов пробив, повеждайки с 5-2.

Първата ни ракета продължи да доминира и безпроблемно спечели подаването си на нула, с което и с 6-2 в първия сет.

Втори сет
В първия гейм на втория сет Гирон сервира и демонстрира абсолютна концентрация, печелейки на 0. Григор обаче бързо възстанови равенството. 
Третият гейм бе доста изравнен, като се стигна до 40:30 за Гирон, който успя да спечели подаването си, а при последвалото такова на Гришо се стигна до ново изравняване. Българинът пласира отлични уинъри и продължи да води темпото на корта. 

Петият гейм се движи точка за точка, като Гирон успя да се наложи над Григор Димитров и да поведе в сета. Българинът започна отлично следващата част и поведе с 30:0 при свой сервис. Гирон върна една точка, но Димитров отговори с две безответни такива и затвори гейма за 3:3.

Американецът поведе с 40:15 при своето подаване, но Григор Димитров обаче успя да изравни. Българинът стигна и до точка за пробив, но не успя да я реализира. При втората възможност обаче той бе безапелационен - пробив и 4:3.

Димитров набързо поведе с 40:0 при свой сервис и закономерно стигна до затвърждаване - 5:3. Американецът демонстрира отличнна игра в следващия гейм и набързо затвори частта, като даде само една точка на Гришо - 5:4. 

Григор Димитров показа отличен сервис и успя да спечели гейма, а по този начин и втория сет с 6:4.

Трети сет
Гирон успя да спечели подаването си, но след това върху него се изсипа истинска буря. Най-добрият ни тенисист бе неудържим и записа пет поредни успешни гейма, за да поведе с 5:1. При подаването на американеца Гришо стигна до 40-0 и три възможности за спечелване на мача. Точно в този момент се появиха болки в кръста и започна началото на края за Димитров. Съперникът му успя да обърне изцяло развоя, като видимо болките за Димитров ставаха все по-големи. 

При 6:5 в полза на Гирон българинът взе медицински таймаут и рехабилитатор опита да го върне в игра с масаж на кръста. Димитров се върна на корта, но нищо не можеше да се направи. Гирон спечели сета с пробив - 7:5.

Четвърти сет
Димитров не успя да се отърве от болките, опита се да остане в игра, но след като загуби първите три гейма и видя, че няма как да продължи, взе решение да се откаже.