София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кристиано Роналдо взел крайно решение

Манчестър Юнайтед завърши на шесто място във Висшата лига през миналия сезон и през новия ще участва в турнира Лига Европа

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Португалската звезда на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е поискал разрешение да напусне отбора, ако в клуба се получи прилична оферта за него, съобщава авторитетният вестник "Таймс".

Решението на нападателя е продиктувано от желанието му да играе в Шампионската лига до края на кариерата си. Роналдо вярва, че може да играе на най-високо ниво в продължение на три до четири години и би искал да бъде в отбор, в който да подобри и индивидуалните си постижения.

Роналдо имал и лични причини да напусне Манчестър след тежък период за семейството му. Сред основните претенденти за подписа му са Челси и Байерн.

37-годишният португалец е смятан от мнозина за най-великия футболист на всички времена и игра за Манчестър Юнайтед между 2003 и 2009 година, а след това се завърна през лятото на миналата година. Той е петкратен носител на "Златната топка", петкратен победител в Шампионската лига, четирикратен победител в световното клубно първенство, трикратен шампион на Англия, трикратен шампион на Испания и шампион на Италия, а освен това и европейски шампион с националния отбор на Португалия. В кариерата си той е играл още за Спортинг (Лисабон), Реал (Мадрид) и Ювентус.

Манчестър Юнайтед завърши на шесто място във Висшата лига през миналия сезон и през новия ще участва в турнира Лига Европа.