София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лангле казал "да" на Тотнъм

Говореше се и за интерес на Рома към него

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Тотнъм е много близо до това да привлече под наем централния бранител на Барселона Клеман Лангле. Според „Марка“ преговорите между двата клуба са в много напреднала фаза, а самият футболист вече е изразил желанието си да играе за лондончани. Французинът е имал и други оферти, но е избрал "шпорите“ заради това, че отборът ще участва в Шампионската лига. Говореше се и за интерес на Рома към него.

Според „Марка“ от Барселона са предпочитали постоянен трансфер, но английският клуб е бил против такъв ход за момента, така че каталунците са приели, че засега Лангле отива само под наем. Все още двата клуба преговарят за това кой ще плаща заплатата на централния защитник. В Тотнъм не са съгласни да покриват пълния размер на възнаграждението на играча, каквото е желанието на Барселона.

Чави Ернандес в момента разполага със седем централни бранители – Пике, Раухо, Ерик Гарсия, Ленгле, Мингеса, Юмтити и Кристенсен. На-вероятно поне трима от тях ще напуснат през това лято. Ленгле може да бъде първият от тях, а Мингеса и Юмтити са следващите, които клубът се опитва да трансферира. Чави пък иска да привлече друг качествен играч в тази зона в лицето на Жул Кунде.