София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лацио си осигури мач с Милан след 120-минутна драма

В следващата фаза Лацио ще има още по-тежка задача. Римските „орли“ ще гостуват на „Сан Сиро“ срещу Милан

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Лацио достигна до много трудна победа с 1:0 срещу Удинезе след продължения и се класира на 1/4-финал за Купата на Италия. Единственото попадение бе дело на влезлия като резерва Чиро Имобиле.

Двубоят започна в лежерно темпо, като двата отбора в началните минути опипваха почвата и логично чистите голови положения липсваха. То такова се стигна едва в края на първата част, когато в 39-а минута Исак Съксес получи хубаво подаване в наказателното поле, без много да мисли той стреля, но ударът му бе блокиран от защитник на Лацио.

Гостите започнаха активно втората част, като малко преди да изтече първия четвърт час от нея, Съксес отново излезе на добра позиция. Той отново бе добре намерен в наказателното поле, след което отправи удар към вратата, който бе точен, но не се оказа проблемен за Пепе Рейна.

Ситуацията на терена се промени коренно в 71-та минута, когато на терена се появи Чиро Имобиле, който за пореден път доказа, че Лацио е много зависим от него. Първата сериозна възможност за „орлите“ дойде в 87-та минута именно след удар на Имобиле, който бе отразен от вратаря Силвестри, последва добавка от Раул Моро, но на пътя на топката застана бранител на гостите.

Дълбоко в добавеното време на срещата Лацио бе много близо до това да си осигури класирането, след като Патрик се ориентира добре наказателното поле след ъглов удар и успя да нацели топката. За негово съжаление ударът бе неточен и двубоят влезе в продължения.

В първата минута на второто продължение Данило Каталди намери с прецизно дълго подаване Чиро Имобиле, който избяга от засадата и останал сам срещу Силвестри го прехвърли и реализира за 1:0. Удинезе нямаше отговор на попадението и в крайна сметка отпадна въпреки добрата си игра.

В следващата фаза Лацио ще има още по-тежка задача. Римските „орли“ ще гостуват на „Сан Сиро“ срещу Милан.