София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Леверкузен пак надви момчетата на Стиви Джи

Тази вечер на своя “БайАрена” “аспирините” спечелиха с 1:0, с което само затвърдиха превъзходството си, което беше видно още след онова 3:1 в Глазгоу през март

4 годиниФутбол 3 Симеон Кисьов

Тимът на Байер (Леверкузен) е поредният 1/4-финалист в Лига Европа, след като в реванша срещу Рейнджърс не допусна изненада и си осигури сблъсък с Интер за място на 1/2-финалите. Тази вечер на своя “БайАрена” “аспирините” спечелиха с 1:0, с което само затвърдиха превъзходството си, което беше видно още след онова 3:1 в Глазгоу през март. Муса Диаби реализира попадението в 51-вата минута. Така с общ резултат 4:1 германският тим продължава напред и в понеделник ще спори с “нерадзурите” на стадиона в Дюселдорф.

Звездата на “аспирините” Кай Хавертц беше титуляр. Треньорът Петер Бос беше гласувал доверие на още един младок - Флориан Виртц, който е едва на 17 г.

Мениджърът на шотландския гранд Стивън Джерард заложи на схема 4-3-3 с Райън Кент, Стивън Дейвис и Алфредо Морелос в предни позиции.

Футболистите в черни екипи превъзхождаха значително във владението на топката в началните минути, търсейки начин бързо да пречупят съперника и да си решат всичко. Първата възможност дойде в 16-ата минута, когато Хавертц стреля опасно от въздуха и топката се отби в напречната греда.

Шест минути по-късно германският национал отново се размина с гола, след като излезе сам срещу Алън Макгрегър, но шутира в аут.

Предимството на Леверкузен ставаше все по-осезаемо, но в 37-ата Муса Диаби също показа неточен мерник от изгодна ситуация, пращайки кълбото далеч от целта.

Малко след това и Виртц нямаше шанс при нова добра акция на домакините.

Шест минути след подновяването на играта за втората част обаче всичко си дойде на мястото. Чарлес Арангис майсторски изведе Диаби зад отбраната в бяло и бившият играч на Пари Сен Жермен най-накрая опъна мрежата за 1:0.

В 54-ата Хавертц отново се озова на позиция и стреля, но и този път Макгрегър отрази неговия удар.

След като крайният победител в дуела вече беше известен, играчите на Рейнджърс опитаха по-смело да атакуват. Те бяха на крачка от изравянването в 72-ата, когато вратарят Лукас Храдески не прецени добре излизането си и увисна. Тогава Конър Голдсън засече с глава, но точно на голлинията Едмонд Тапсоба успя да избие.