София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Лион взе Толисо

През миналия сезон той има 15 мача за Байерн, в които вкара 2 гола и даде една асистенция

2 годиниФутбол 8 Симеон Кисьов

Олимпик Лион обяви официално трансфера на Корентен Толисо. Халфът подписа с родния си клуб договор за 5 години, 5 години след като напусна, за да стане футболист на Байерн (Мюнхен).

27-годишният Толисо е световен шампион с отбора на Франция от 2018 година, за който има 28 мача и 2 гола. Той премина в Байерн за 41,5 милиона евро и спечели с тима 5 шампионски титли на Германия, както и Шампионската лига през 2020-а. Той обаче лекуваше постоянно контузии. Толисо претърпя операция след скъсана кръстна връзка на коляното през септември 2018-а, операция на левия глезен през 2020-а и чести мускулни травми.

Толисо се завръща в Олимпик Лион подобно на Александър Лаказет, който подписа 3-годишен договор на 9 юни.

Двата трансфера, както и преподписването на договорите на халфа Максенс Какре и на вратаря Антони Лопес се вписват в спортната политика на клуба, който иска да "преоткрие своето ДНК", както казва президентът Жан-Мишел Олас.

Завръщането на Толисо "свидетелства за големите амбиции на тима и за желанието му да печели трофеи", се казва в комюнике на клуба.  То съвпада и с влизането в Олимпик Лион на холдинга "Ийгъл Футбол", който принадлежи на американеца Джон Текстър.

През миналия сезон той има 15 мача за Байерн, в които вкара 2 гола и даде една асистенция.