София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Литекс започна подготовка с двама нови защитници

Това са централният бранител Рафаел Перес и десният бек Илия Мунин

9 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

В добро настроение и две нови  попълнения Литекс стартира  зимната си предсезонна подготовка. Част от оранжевите занапред ще бъдат колумбиецът Рафаел Енрике Aлмейда Перез, състезавал се за последно в бразилския Португеза.Той ще носи N:5 на гърба си, а футболното му име, с което ще се подвизава у нас ще е ”Рафа”. Младокът Илия Мунин ( N:2) ,  бивш играч на Берое , също   парафира договор с клуба и двамата бяха представени официално пред медиите и феновете. Възможно е в следващите седмици да има още трансфери , но това зависи дали ловчанлии ще продадат някой от котиращите си футболисти зад граница.

Наставникът Красимир Балъков ще продължи тенденцията да интегрира още юноши от Академията при мъжете и ще вземе на лагер няколко от переспективните таланти на школата – Чавдар Ивайлов и Емил Петров от набор’ 96, както и с година по-малките Александър Георгиев, Галин Минков и Динко Митрев. След като приключи преотстъпването му в Добруджа, в тима се завръща халфът Красимир Станоев. Както е известно преди нова година клубът се раздели по взаимно съгласие с Омар Косоко и Петър Златинов. Не е изключено някои от младите играчи да бъдат пратени да се обиграват в други отбори.

„С привличането на Рафа и Мунин целим да вкараме свежа кръв в ариергарда, за да има и повече конкуренция в състава. Тя е изключително важна за постигане на целите ни, тъй като ни чака трудна пролет и ще имаме доста работа. Така на всеки пост ще имаме по двама равностойни играчи. За да се разделим с някой основен футболист трябва да дойде много, много добра оферта, за да го продадем, но на този етап такава липсва.“ заяви наставникът Красимир Балъков. „Знаете, че треньорският стол винаги е много горещ, но за мен това не е проблем. Нормално е ако няма успех и не се постигат целите да има критика. Конструктивната винаги ми е била помощник. Лошото е, че в повечето случаи към нашия клуб тя е „жълта“.