София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ливърпул обяви трансферната си бомба

22-годишният нападател е считан за заместник на Садио Мане, който е близо до трансфер в германския шампион Байерн Мюнхен

2 годиниФутбол 7 Симеон Кисьов

Ливърпул официално обяви трансфера на уругвайския нападател Дарвин Нунес от Бенфика.

Съобщава се, че 22-годишният футболист е подписал шестгодишен договор с клуба от „Анфийлд“ и се присъединява първоночално за 75 милиона евро, а с различните заложени клаузи като бонуси крайната цена може да достигне до рекордните за клуба 100 милиона евро.

Нунес може да действа като централен нападател, както и да играе на лявото крило. Той отбеляза 34 гола в 41 мача за португалския клуб през миналия сезон.

Уругвайският национал пристигна на „Естадио де Луж“ от Алмерия за 24 милиона евро през 2020 година и си тръгва след 47 отбелязани гола за „орлите“.

Нунес впечатли мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп по време на двата мача от Шампионската лига между двата отбора на ¼-финалите този сезон, като отбеляза гол и в двете срещи, въпреки че  тогава се оказа на губещата страна.

22-годишният нападател е считан за заместник на Садио Мане, който е близо до трансфер в германския шампион Байерн Мюнхен.