София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ливърпул се пробуди и остави Рейнджърс капо

Минута по-късно Раби Матондо получи топката и стреля покрай Алисон, но върналият се Костас Цимикас изчисти топката от голлинията

2 годиниФутбол 5 Симеон Кисьов

Ливърпул най-сетне показа играта от последните години и надви Глазгоу Рейнджърс в мач от Група „А“ на Шампионската лига.

Трент Александър-Арнолд даде аванс на мърсисайдци още в 7-ата минута с едно от фирмените си изпълнения на пряк свободен удар. Мохамед Салах удвои резултата в 53-ата минута, реализирайки дузпа, отсъдена за нарушение срещу Луис Диас.

По този начин мърсисайдци събраха 6 точки и се изкачиха на второ място във временното класиране, докато Рейнджърс е последен без отбелязан гол и без нито една точка в актива си.

Двубоят започна по възможно най-добрият начин за Ливърпул, който поведе още при първата си по-добра голова ситуация. Тя дойде в 7-ата минута, когато Трент Александър-Арнолд с безкомпромисен удар от пряк свободен удар порази вратата на Рейнджърс

След 15 минути игра Мохамед Салах нахлу отдясно в наказателното поле и стреля, но Алан Макгрегър спаси. Натискът на домакините продължаваше и това накара хората на Джовани Ван Бронкхорст да се бранят. 

В 34-ата минута Дарвин Нуньес получи шанс да обстрелва вратата на гостите, но Макгрегър направи ново добро спасяване. Вратарят на Рейнджърс отново отърва отбора си от втори гол две минути след това, когато Луис Диас нахлу необзпокоявано в наказателното поле и би по земя. 

Шотландците се опитаха да изнесат играта в по-предни позиции, но възпитаниците на Юрген Клоп не им позволиха да сторят това и продължиха да ги притискат. 

Пет минути преди края на първата част Салах изведе Нуньес вляво от вратата на Рейнджърс и уругваецът стреля по земя, но ударът му отново бе спасен от Алан Макгрегър. Това бе и последното по-интересно положение за първата част. 

Второто полувреме започна с двуостра игра, като Рейнджърс опитваше да създаде положения пред вратата на Алисон. 

В 52-ата минута Диас поучи топката на крилото и нахлу в наказателното поле, където бе съборен от Леон Кинг и съдията Клеман Тюрпен посочи бялата точка - дузпа за Ливърпул. Зад топката застана Мохамед Салах, който с мощен удар в центъра на вратата удвои резултата

Това се случи пред очите на сър Алекс Фъргюсън, който бе заел място на трибуните на "Анфийлд". Малко преди изтичането на час игра Малик Тилман сгреши и подари топката на Диого Жота, чийто удар бе спасен от правещия много силен мач Макгрегър. 

В средата на втората част натискът на мърсисайдци намаля и това даде шанс на Рейнджърс да опита няколко атаки, но те не носеха успех. 

В 84-ата минута Жоел Матип бе най-съобразителен в наказателното поле и стреля с глава след ъглов удар, но топката прелетя покар левия страничен стълб. 

Минута по-късно Раби Матондо получи топката и стреля покрай Алисон, но върналият се Костас Цимикас изчисти топката от голлинията.