София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ливърпул иска Пянич за заместник на Джерард

Босненецът от Рома обаче мечтае да играе в Байерн

9 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Миралем Пянич е трансферна цел номер 1 на Ливърпул, пише "Гадзета дело спорт". Според изданието английския клуб иска Миралем Пянич за заместник на Стивън Джерард. Капитанът на червените напуска Ливърпул в края на сезона и ще играе в ЛА Галакси от лятото.
"Гадзета дело спорт" цитира източници от Босна, които твърдят, че хора на Ливърпул вече са се свързали с играча и Рома. Смята се, че англичаните са готови да платят около 30 млн. евро на Вълците за халфа. Самият Пянич ще получи 4 млн. на сезон, ако се съгласи на трансфер в Мърсисайд.
Пянич има 3 гола този сезон в Серия А. Един срещу Парма от фаул и две попадения в мача с Интер. През миналата кампания босненеца вкара 6 пъти. 
Самият играч обаче не е склонен да отиде в Ливърпул. Неговите амбиции са да се бори за Шампионската лига, а Ливърпул едва ли ще играе в турнира догодина. Самият Пянич обяви преди време, че мечтае да играе в Байерн. Баварците също следят развитието на босненеца.