София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Локо (София) обърна Пирин с помощта на ВАР

След втория си успех за сезона Локо (София) има 8 точки, задминавайки с 2 точки Левски на осмата позиция, но "сините" са с мач по-малко

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Локомотив (София) обърна гостуващия Пирин (Благоевград) с 2:1 в първи мач от седмия кръг на efbet Лига. Красимир Станоев (12-дузпа) даде аванс на "орлетата", но Октавио (25) и Пламен Крачунов (65-дузпа) донесоха втората победа на столичани за този сезон, с която те задминаха Левски на осмата позиция преди мача на "сините" срещу Локо (Пловдив) на "Лаута" в неделя.

"Железничарите" започнаха по-активно и още във втората минута на Петър Петров му се наложи да се намесва, след като Пламен Крачунов опита да свали топката към Илия Димитров, но се получи изстрел, което затрудни вратаря на гостите и той хвана топката. Пет минути след това Антон Карачанаков опита удар от дистанция, но топката излезе в аут. След десет минути игра Георги Давидов отсъди дузпа за нарушение на Матеус Дуарте срещу Преслав Йорданов, а решението бе потвърдено от ВАР. В 12-ата минута Красимир Станоев реализира безапелационно от бялата точка за 0:1 и даде аванс на "орлетата" от Благоевград.

Домакините тръгнаха в търсене на изравнителен гол, а Александър Александров уцели гредата в 18-ата минута с мощен удар от дистанция. Натискът на столичани даде резултат в 25-ата минута, когато Октавио вкара страхотно попадение с удар извън наказателното поле. До края на полувремето съперниците си поделиха владеенето на топката. В 39-ата минута Мохамед Брахими изпревари Селсо Рапосо в наказателното поле, но от малък ъгъл не успя да прати топката във вратата на Любенов. В последните секунди на първата част Божидар Кацаров опита удар от дистанция, но топката мина встрани от целта.

Скоро след почивката Карачанаков шутира от границата на наказателното поле, но вратарят Любенов без проблем улови топката. В 53-ата минута Александър Александров изпълни пряк свободен удар и прати топката покрай вратата на Петров. В 59-ата минута Дяков извърши нарушение срещу Илия Димитров в наказателното поле и Георги Давидов отсъди втора дузпа в мача, след като ситуацията бе прегледана и с ВАР. С изпълнението на наказателния удар се нагърби Пламен Крачунов, който обаче пропусна от бялата точка, след като Петър Петров спаси. Изпълнението бе прегледано с ВАР заради съмнение, че Петров не е бил поне с единия крак на голлинията преди изстрела на Крачунов. Така се стигна до 65-ата минута, в която Крачунов бе точен при повторното изпълнение на дузпата и направи обрата пълен - 2:1.

Домакините се затвориха след гола и разчитаха предимно на контраатаки. Една от тях в 80-ата минута завърши със спасяване на Петров след шут на новото попълнение на "железничарите" Виржил Пинсон. Четири минути по-късно Бухмиди можеше да увеличи аванса на столичани с изстрел от далеч, но не намери очертанията на вратата.

След втория си успех за сезона Локо (София) има 8 точки, задминавайки с 2 точки Левски на осмата позиция, но "сините" са с мач по-малко. Пирин остава на 12-о място с 3 точки в своя актив.