София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец елиминира Мура с голове в края

Българският първенец се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига

3 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Лудогорец елиминира трудно словенския първенец Мура с 3:1 в реванша от втория квалификационен кръг на Шампионската лига и ще се изправи срещу Олимпиакос в следващия етап от надпреварата. Мура отпада от този турнир, но продължава в третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу литовския Жалгирис с Милен Гамаков.

Българският шампион взе инициативата след първия съдийски сигнал и поведе с ранен гол още в 4-ата минута, когато Пиерос Сотириу получи топката от Жордан Икоко в наказателното поле и се разписа за 1:0 с мощен удар от средна дистанция. Две минути по-късно Бърнард Текпетей шутира от границата на наказателното поле и вратарят на гостите Матко Обрадович хвана топката. В 10-ата минута и Алекса Сантана пробва късмета си с далечен удар, който не намери очертанията на вратата. Едва седем минути след това гостите отправиха удар, но Клемен Щурм не бе точен.

В 25-ата минута Коус шутира от разстояние след лошо изчиствена топка, но Кахлина успя да избие в корнер. Секунди по-късно след балонно центриране топката кацна върху напречната греда на домакините. В 29-ата минута Клепач се озова в близост до Кахлина и стреля силно под ъгъл, но топката мина над вратата. Пет минути по-късно Алекс Сантана комбинира с Недялков и отново обстрелва вратата на Обрадович, който изби топката. Минута по-късно Бърнард Текпетей се озова сам срещу Обрадович, но след като поведе топката в пеналта, се строполи на земята и получи жълт картон за симулация. В края на полувремето "орлите" имаха шансове за втори гол, но не успяха да ги оползотворят. Каули Оливейра не успя да преодолее Обрадович, а Десподов центрира от последвалия корнер и Сотириу отклони топката с глава и я прати над вратата.

След почивката Лудогорец натисна в търсене на втори гол и в 58-ата минута удар на Вандерсон бе блокиран, а топката излезе в корнер Секунди по-късно гостите имаха страхотна възможност да изравнят, но Кристиан Кахлина отрази удара на озовалия се сам срещу него Клепач. В 64-ата минута Коус получи отдясно и намери Томи Хорват който от близка дистанция изравни за 1:1.

"Орлите" се втурнаха в атака след гола и в 80-ата минута влезлият като резерва Елвис Ману пропусна голяма възможност. Каули запази топката в наказателното поле и пусна към Ману, който обаче не уцели добре топката и бранител изчисти малко пред голлинията. Две минути след това Каули комбинира с Десподов, който върна в наказателното поле. Там защитник на Мура овладя, но допусна Каули да му отнеме. Бразилецът пусна към Ману, който от няколко метра вкара за 2:1. Гостите тръгнаха напред и освободиха пространства за българския шампион. В 90-ата минута Вандерсон напредна с топката и с диагонален пас изведе Каули сам срещу Обрадович, а бразилецът прехвърли стража за 3:1.