София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец изхвърча от Шампионската лига след загуба и в Загреб

Кирил Десподов с два гола в реванша, "орлите" завършиха срещата с 8 човека

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Лудогорец загуби с 2:4 от Динамо (Загреб) в реванша от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Така с общ резултат 3:6 "орлите" отпадат от турнира, но продължават в Лига Европа. В плейофа за място в групите на втория по сила турнир на Стария континент Лудогорец ще се изправи срещу Жалгирис, който беше елиминиран от Бодьо/Глимт. Норвежците пък са съперник на Динамо (Загреб) в битката за групите в Шампионската лига.

Реваншът на стадион "Максимир" в Загреб беше белязан от цели три червени картона за "орлите". Доминик Янков трябваше да напусне терена още в 17-ата минута след втори жълт, а съдията Беноа Бастиен от Франция изгони още Рик Джонатан в 72-ата минута, както и резервата Жан Карничник в 86-ата.

Припомняме, че Лудогорец загуби от хърватския гранд първата среща в Разград с 1:2. Треньорът Анте Шимунджа избра да започне тази вечер в състав на вратата Симон Слуга и пред него в защита Антон Недялков, Игор Пластун, Оливие Вердон и Сисиньо. В халфовата линия са Шоу, Якуб Пьотровски и Доминик Янков. В предни позиции стартират Кирил Десподов, Рик Джонатан и Игор Тиаго на върха на атаката.

Голмайсторът на "орлите" от първия мач Бърнард Текпетей беше извън сметките на Шимунджа за реванша заради наказание. Липсваше и Пиерос Сотириу, който преди дни беше продаден на Санфрече Хирошима (Япония). Каули Оливейра и Клод Гонсалвеш пък са с контузии.

Припомняме, че до момента Лудогорец елиминира последователно Сутиеска и Шамрок Роувърс, докато Динамо (Загреб) отстрани единствено Шкупи.