София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец победи Левски с 2:1

Съдията Георги Давидов допусна двоен аршин, тълкува едно и също положение по два различни начина

1 годинаФутбол 1 Симеон Кисьов

Лудогорец успя да обърне с 2:1 Левски и да се класира на 1/4-финалите за Купата на България. Така "сините", които са актуален носител на трофея, бяха детронирани от "орлите" на Анте Шимунджа.

Отборът на Станимир Стоилов поведе в Разград след гол на Уелтън в 61-ата минута. Бразилецът отбеляза с корем, засичайки остро центриране на Цунами отляво. Игор Тиаго изравни с първото си докосване в 69-ата минута, а в 79-ата минута Бърнард Текпектей донесе пълния обрат на "орлите" с далечен изстрел - 2:1.

В 90-ата минута Хосе Кордоба пропусна скандална дузпа. Tя бе меко казано скандална, като се има предвид, че за идентично положение съдията Георги Давидов не отсъди 11-метров наказателен удар за Лудогорец по-рано в срещата. Реферът тогава прецени, че топката се е ударила в ръката на Ван дер Каап след рикошет. И при дузпата за "сините" тя срещна ръката на Оливие Вердон след рикошет, но Давидов посочи бялата точка след преглед с ВАР.

Определено съдията показа двоен аршин за едно и също положение, отсъждайки ги в различна полза.

Отделен е въпросът защо при бавното темпо на играта, зрителите са принудени да чакат по 5-6 минути, докато трае преглеждането с ВАР, а не това да се случва по-бързо, както е по европейските терени.