София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец с обрат над Ботев

Бразилци носят успеха на шампионите

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Запътилият се към деветата поредна шампионска титла Лудогорец победи с 2:1 Ботев (Пловдив) след обрат в срещата от последния кръг (26-и) на редовния сезон в efbet Лига. В добавеното време на първото полувреме Антонио Вутов даде преднина на "канарчетата", а точни за тима на Павел Върба бяха бразилците Вандерсон в 57-ата минута и Жоржиньо в 90-ата.

Домакините доминираха през целия мач, а на два пъти и гредите спасиха гостите от Пловдив - след удари на Кешерю и Каули. Румънският голмайстор беше резерва днес, като се включи на смяна през втората част.

Първата сериозна опасност в срещата беше в 15-ата минута, когато Мавис Чибота нанесе удар, който Янко Георгиев спаси. В 21-ата съдията Волен Чинков даде дузпа за нарушение на Станислав Работов срещу Чибота в наказателното поле на гостите. Само секунди след това обаче реферът промени решението си и отмени наказателния удар след сигнал на асистента Димитър Димитров.

Минути след това след изстрел на Вандерсон топката се удари в ръката на Бандаловски, но съдията прецени, че наказателен удар няма и играта продължи. В 32-ата минута Работов спаси отбора си от попадение, след като Вандерсон получи топката от Марселиньо, преодоля Георгиев, но не и бранителя на "жълто-черните". Последваха пропуски на Каули и Вандерсон.

В добавеното време на първата част Антонио Вутов се разписа, след като получи отличен пас от Балтанов, за да изведе "канарчетата" напред в резултата.

След почивката шампионите изцяло доминираха, а опасностите пред Янко Георгиев бяха доста. В 57-ата минута "орлите" най-после съумяха да изравнят. Вандерсон направи 1:1 след подаване на Сисиньо. В 63-ата Каули удари греда, а секунди след това Светослав Дяков беше задържан с ръка от Бурбано в наказателното поле, но съдията Чинков не отсъди дузпа.

Кешеру, който влезе на смяна, вкара топката в мрежата на Ботев в 73-ата минута, но при паса към него на Жоржиньо топката беше напуснала терена. В 79-ата минута Каули беше отчаян от Янко Георгиев. В 84-ата Кешерю удари греда, а в 90-ата Жоржиньо се превърна в герой, разписвайки се с глава за пълния обрат - 2:1.