София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Лудогорец си тръгна достойно от Европа

Лудогорец от своя страна, най-вече във втория мач, демонстрира, че е тим на прилично европейско ниво и показа, че класирането му за елиминационната фаза на Лига Европа е заслужено

4 годиниФутбол 6 Симеон Кисьов

Отборът на Лудогорец приключи тазгодишната си еврокампания, след като отпадна от италианския гранд Интер в Лига Европа. Тази вечер “орлите” загубиха с 1:2 втория мач от 1/16-финалите на надпреварата и след като преди седмица в Разград загубиха с 0:2 с общ резултат 1:4 напускат надпреварата.

Днес пред празните трибуни на “Джузепе Меаца” играчите на Павел Върба в голяма част от двубоя играха равностойно срещу именития си съперник, а през втората част на моменти дори бе и по-активният тим на терена. Българите изиграха по-добър мач от този преди седмица на “Хювефарма Арена” и дори откриха резултата с попадение на Каули Оливейра в средата на първата част. Интер обаче вдигна оборотите и успя да стигне до пълен обрат още до почивката. Кристиано Бираги изравни след грешка на Пламен Илиев, а Ромелу Лукаку с доза късмет донесе победата на италианците.

Добрата новина за Павел Върба бе завръщането на нападателя Клаудиу Кешерю, който водеше атаката. Единственият отсъстващ пък бе халфът Абел Анисе, който бе наказан за двубоя. Стартовата единайсеторка на “орлите” бе съставена от Пламен Илиев под рамката и пред него Сисиньо, Терзиев, Григоре и Недялков в отбрана. Дяков и Баджи изпълняваха функциите на дефанзивни халфове, а Марселиньо действаше като плеймейкър. Каули и Вандерсон бяха на двете крила, а атаката бе водена от румънеца.

Интер пък излезе с Падели на вратата и Д’Амброзио, Ранокия и Годин в защита. Бираги и Моузес бяха на крилата, а ядрото в средата на терена бе съставено от Барела, Валеро и Ериксен. В атака пък бяха Лукаку и Санчес.

В петата минута дойде първата опасност в мача. Тогава Лукаку бе оставен сам срещу Илиев след контраатака, но ударът му не бе добър и попадна право в българския вратар. В 22-ата минута Санчес пробва рефлекса на Илиев от дистанция, но стражът изби.

В 26-ата минута "орлите" отркиха резултата. Сисиньо центрира отдясно към наказателното поле. Там Каули се пребори с Диего Годин и от малък ъгъл прати топката във вратата.

В 32-ата минута обаче домакините изравниха. Бираги бе изведен в наказателното поле и с плътен шут стреля. Ударът бе в близкия ъгъл на Илиев, но вратарят не успя да се справи и допусна топката да влезе в мрежата му.

Буквално в последната секунда на първата част Интер стигна до пълен обрат. След една грешка в изнасянето на топката "нерадзурите" организираха бърза атака. Санчес намери Лукаку зад защитата, който стреля с глава. Ударът му бе спасен от Илиев, но падайки на земята белгиецът кълбото се удари отново с главата му и влетя в мрежата.

В 59-ата минута Интер бе близо до трето попадение. Лукаку намери пролука за стрелба през краката на Терзиев, но Илиев успя да докосне топката преди тя да се отбие в лявата греда.

Постепенно Лудогорец взе инициативата, докато Интер намали оборотите. "Орлите" комбинираха добре в предни позиции, докато италианците опитваха да затворят пространствата пред своята врата.

В 67-ата минута резервата Шверчок стреля опасно, след като Лудогорец успя да открадне топката в половината на Интер, но шутът на поляка бе спасен от Падели. В 83-ата резервата Мавис Чибота стреля много опасно, но топката мина на сантиметри от вратата на домакините.

Така или иначе до попадения през втората част не се стигна и Интер продължава напред, след като успя да свърши работата си и в двата мача. Лудогорец от своя страна, най-вече във втория мач, демонстрира, че е тим на прилично европейско ниво и показа, че класирането му за елиминационната фаза на Лига Европа е заслужено.