София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец тръгна със загуба

Груба грешка и неприятна контузия белязаха срещата на шампионите с белгийския тим

4 годиниФутбол 4 Симеон Кисьов

Тежка вечер в Лига Европа изпратиха българските участници в груповата фаза на турнира. След като ЦСКА загуби в София от ЧФР Клуж с 0:2, Лудогорец бе обърнат на своя стадион от Антверпен и претърпя поражение с 1:2. Ихинио Марин бе точен за тима на Павел Върба, но белгийците стигнаха до успех с попадения на Петер Геркенс и Лиор Рефаелов.

Върба гласува доверие на Кирил Десподов да започне като титуляр, а на върха на атаката бе Ихинио Марин за сметка на Клаудиу Кешерю.

Антверпен започна по-силно срещата и създаде главоболия за отбраната на Лудогорец. Беневенте получи добре топката от Юклерод и стреля от въздуха, но над вратата. Малко след това късно Рафаелов стреля от границата на наказателното поле, а топката профуча покрай вратата.

В 22-ата минута последва третата сериозна опасност пред врата на Лудогорец, но Пламен Илиев успя да избие изстрела на Геркенс.

Постепенно българският шампион се окопити, а Десподов се разигра и започна да тормози отбраната. Българският национал проби добре в 30-ата минута, стреля силно и топката се удари в ръката на Де Лает, но след рикошет. Съдията Рой Рейншрейбер прецени да не отсъди дузпа. Шест минути по-късно отново Десподов имаше шанс и стреля с глава, но неточно.

В края на първото полувреме дойде първата лоша новина за Павел Върба. Десподов се контузи и бе заменен принудително от Елвис Ману.

Второто полувреме започна отлично за разградчани. С първата си атака те стигнаха до гол, след като Ману намери Ихинио в коридор, а той напредна, намести си топката и с хубав удар по земя от границата на наказателното поле простреля Буте - 1:0!

Каули имаше възможност да сложи точка на спора, но ударът му бе избит от стража на домакините.

След 60-ата минута Антверпен се развихри. В 63-ата Геркенс надскочи защитата на Лудогорец при корнер и с глава прати топката в мрежата за 1:1. След само 8 минути дойде пълният обрат. Алекс Сантана направи безобразно връщане на топката към Пламен Илиев, Рефаелов се възползва, изпревари вратаря на Лудогорец и на празна врата реализира.

До края на мача белгийците стояха много стабилно на терена и не позволиха да се стигне до опасности пред вратата им. За сметка на това Пламен Илиев и гредата спасиха българския шампион от по-тежка загуба.

Следващият мач на Лудогорец е гостуване на ЛАСК (Линц) на 29 октомври. Австрийците загубиха другата среща в група "J" от Тотнъм с 0:3.