София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ман Юнайтед се отдалечи от върха след реми с Челси

"Сините" пък пропуснаха шанс да се завърнат в челната четворка на временното класиране

3 годиниФутбол 13 Симеон Кисьов

Челси и Манчестър Юнайтед завършиха 0:0 на "Стамфорд Бридж" и спечелиха само по точка в дербито от 26-ия кръг на английската Висшата лига. "Червените дяволи" се отдалечиха на 12 точки от лидера Манчестър Сити, а "сините" останаха пети и на точка зад четвъртия Уест Хям.

Мениджърът на домакините Томас Тухел бе направил три промени от победата с 1:0 срещу Атлетико (Мадрид) в първи 1/8-финал от Шампионската лига през седмицата. Бен Чилуел играе вместо Маркос Алонсо като ляв краен защитник, а Н'Голо Канте е титуляр за сметка на Жоржиньо. Мейсън Маунт е оставен на пейката, а Хаким Зиеш е в стартовата единайсеторка.

В тима на гостите Оле Гунар Солскяер бе направил пет промени от срещата с Реал Сосиедад (0:0) от 1/16-финалките на Лига Европа в четвъртък. Давид Де Хеа се завърна на вратата, а титуряр бе и капитанът Хари Магуайър. Люк Шоу, Скот Мактоминей и Маркъс Рашфорд също започнаха, а на резервната скамейка останаха Дийн Хендерсън, Ерик Байи, Алекс Телеш, Немяна Матич и Антони Марсиал.

През първата част съперниците действаха предпазливо и нямаше кой знае колко интересни положения пред двете врати.В 14-ата минута Маркъс Рашфорд шутира от свободен удар, но вратарят на домакините Едуар Менди боксира и топката срещна ръката на Калъм Хъдсън-Одой. След преглеждане на ситуацията с ВАР съдията Стюърт Атуел прецени, че няма умисъл в действията на халфа и играта продължи.

=

След половин час игра Оливие Жиру получи добра възможност да обстрелва вратата на Давид де Хеа, но прати топката над напречната греда. Шест минути по-късно "сините" организираха страхотна атака, завършила с центриране на Хъдсън-Одой към Жиру, който се размина с топката.

В началото на втората част Де Хеа отрази удар на Хаким Зиеш, който навлезе на скорост в наказателното поле. Лека полека гостите се разиграха и след час игра можеха да поведат. Мейсън Грийнууд получи добро подаване на ръба на наказателното поле и шутира към вратата, но неточно Секунди по-късно се наложи стражът Менди да се намесва след мощен удар на Скот МакТоминей. Челси отвърна с контрааака, завършила с удар на Мейсън Маунт, който бе блокиран.

В 68-ата минута Фред проби в противниковата половина и нанесе удар от границата на наказателното поле, но топката премина покрай вратата на домакините. До края на мача темпото на игра спадна и нито един от двата тима не успя да застраши сериозно противниковата рвта. В края Рийс Джеймс центрира в наказателното поле, но Тимо Вернер се размина с топката.

След равенството Манчестър Юнайтед остана втори с 50 точки и вече на 12 от лидера Манчестър Сити, а Челси не успя да се върне в топ 4 и заема пета позиция с 44 точки и една по-малко от Уест Хям.