София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манчестър Сити спечели ключовото си гостуване на Уулвърхемптън от 33-ия кръг на Висшата лига

За Уулвс предстои домакинство на изпадналия Норич

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Манчестър Сити спечели ключовото си гостуване на Уулвърхемптън от 33-ия кръг на Висшата лига. „Гражданите“ се наложиха с 5:1.

Кевин де Бройне направи бляскав мач. Белгийският национал до голяма степен отказа „вълците“ с хеттрика, който наниза в първите 24 минути на двубоя. През втората част той добави още едно попадение, а Рахийм Стърлинг оформи крайния резултат. За домакините точен беше Леандер Дендонкер в 11-ата минута.

Успехът на Сити е изключително ключов, защото манчестърци се нуждаят общо от три точки в следващите си два мача, така че да си гарантират шампионската титла. Отборът на Хосеп Гуардиола запази лидерската си позиция в класирането с 89 точки, докато Уулвс е 8-и с 50.

От началните секунди от срещата Манчестър Сити доминираше. Още във 2-рата минута Де Бройне опита да комбинира с Фил Фодън, който се размина с топката иначе едва ли щеше да пропусне от непосредствена близост.

Пет минути по-късно нищо не спря Де Борйне да открие резултата. Плеймейкърът на Ман Сити беше изведен от Бернардо Силва и преодоля Жозе Са за 0:1.

Домакините бързо успяха да отговорят и възстановиха равенството с бърза контраатака. В 11-ата минута Педро Нето получи отляво. Той комбинира с Дендонкер, който преодоля Едерсон.

Четвърт час след началото Манчестър Сити отново излезе напред в резултата. Де Бройне продължаваше да е неудържим за защитата на „вълците“. Абсолютно сам той си изработи гола, като опита да комбинира със Стърлинг, но вратарят изби. Последва обаче добавка на белгиеца и този път стражът нямаше никакъв шанс.

В средата на първата част Де Бройне оформи своя хеттрик. Атакуващият полузащитник проби през центъра и преодоля Жозе Са с плътен удар от дъгата на наказателното поле.

Няколко минути по-късно Олександър Зинченко повали в наказателното поле Чикиньо, но главният съдия Мартин Аткинсън прецени, че няма основания за 11-метров наказателен удар.

До почивката резултатът се запази непроменен, макар че „гражданите“ отстъпиха инициативата на Уулвърхемптън.

Секунди след подновяването на играта Рахим Стърлинг прати топката в мрежата на гостите, но попадението правилно не беше зачетено заради засада.

Час игра след началото Де Бройне вкара четвъртия си гол в мача. Фодън потърси с пас в наказателното поле Стърлинг. Крилото беше изпреварено от защитник. Де Бройне обаче овладя и моментално вкара за 1:4.

Манчестър Сити продължаваше да диктува всичко случващо се на терена и в 84-тата минута стигна до пети гол. Стърлинг се ориентира най-бързо при разбъркване в наказателното поле и от чиста позиция нямаше как да пропусне.

В последната минута от редовното време Кевин де Бройне можеше да направи победата на „гражданите“ още по-убедителна, но ударът му се отби от десния страничен стълб.

Все пак Ман Сити и Хосеп Гуардиола взеха своето по убедителен начин и могат да си осигурят титлата още в следващия мач, когато гостуват на Уест Хем. За Уулвс предстои домакинство на изпадналия Норич.