София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манчестър Юнатед се сгромоляса срещу последния

Шефилд Юнайтед удари "червените дяволи" и ги остави под върха

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Намиращият се на последно място във Висшата лига на Англия отбор на Шефилд Юнайтед поднесе истинска сензация, като успя да победи Манчестър Юнайтед с 2:1 на "Олд Трафорд".

"Остриетата" надскочиха себе си и сътвориха истински подвиг. Това бе първа победа за тах като гост през сезона, а с нея не позволиха на "червените дяволи" да се върнат отново на върха в класирането.

През първото полувреме Юнайтед бе отборът, който контролираше топката и създаваше по-опасните положения. В 23-тата минута обаче Кийн Браян от състава на "остриетата" се възползва от неразчетено излизане на Давид Де Хеа и даде аванс на гостите.

Втората част започна добре за домакините и 19 минути след подновяването на играта Магуайър успя да изравни резултата. Радостта на Юнайтед обаче трая твърде малко. Оливър Бърк се разписа в 74-тата минута и шокира "червените дяволи" за втори път, а това се оказа и последното попадение в мача.

Така Юнайтед не успя да си върне първото място и остава на втора позиция с 40 точки, а Шефилд остава на последното място със своите скромни 8 пункта.