София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манчестър Юнайтед надви Виляреал с 2:0

Майкъл Карик дебютира с победа начело на "червените дяволи" във Виляреал

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Манчестър Юнайтед спечели с 2:0 при визитата си на Виляреал в мач от петия предпоследен кръг в група "F" и се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. Срещата бе официален дебют за временния мениджър на гостите Майкъл Карик след освобождаването на Оле Гунар Солскяер. Голямата звезда Кристиано Роналдо (78) и Джейдън Санчо (90) с дебютния си гол за "червените дяволи" пратиха тима в следващата фаза на най-престижната европейска клубна надпревара.

Двубоят започна с около десет минути закъснение заради проблем в комуникационната система на съдиите, а домакините натиснаха в началото и Де Хеа се намеси решително на два пъти след удари на Гомес. В 11-ата Арнаут Данджума шутира, а топката спря в ръката на Уан-Бисака в наказателното поле на "червените дяволи". ВАР прегледа ситуацията и не даде съвет на съдията Феликс Брих да посочи бялата точка.

"Жълтата подводница" продължи да владее повече топката, но лека полека гостите започнаха да поглеждат все по-често в атака. В 29-ата Санчо центрира опасно в наказателното поле, но Раул Албиол с глава изчисти пред Кристиано Роналдо. След корнера Роналдо стреля силно от разстояние, а вратарят Херонимо Рули внимаваше и улови топката.

След почивката в 53-ата минута Рули спаси удар на Фред, а шест минути по-късно Ману Тригерос бе абсолютно непокрит в наказателното поле на гостите, но Де Хеа отрази шута му с десния крак. В 71-ата минута Бруно Фернандеш и Джейдън Санчо комбинираха страхотно последният се озова на добра позиция, но Рули отново показа класа и спаси с крак. Малко по-късно домакините допуснаха скандална грешка при изнасяне на топката и Фред я подаде на Кристиано Роналдо (78), който прехвърли излезлия напред Рули за 0:1. Пет минути след това португалецът можеше да вкара втори гол в срещата, след като преодоля Рули, но топката премина вляво от вратата на домакинския страж.

Виляреал се втурна да търси изравнителен гол и отвори свободни пространства за контраатаки. Рашфорд и Бруно Фернандеш направиха пропуски, а в края Джейдън Санчо (90) вкара дебютния си гол за Юнайтед от 15 участия и оформи крайния резултат в Испания.

След успеха си Манчестър Юнайтед събра 10 точки и се класира за следващата фаза, тъй като има три точки аванс и предимство в директните двубои с Виляреал, което означава, че и не може да бъде изместен от едно от първите две места в групата.