София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Манчестър Юнайтед размаза Истамбул ББ

"Червените дяволи" крачат уверено към 1/8 финалите в Шампионска лига

3 годиниФутбол 6 Симеон Кисьов

Манчестър Юнайтед записа третата си победа в група H на Шампионската лига, след като победи Истамбул ББ с 4:1 на "Олд Трафорд".

"Червените дяволи" изиграха вихрено първо полувреме и заслужено се оттеглиха на почивка с преднина от 3 чисти гола. Попаденията отбелязаха Бруно Фернандеш на два пъти(13',20') и Маркъс Рашфорд от дузпа в 33 минута.

През втората част Юнайтед намали доста темпото и позволи на Истамбул ББ да върне едно попадение.

Голът бе дело на Дениз Турук, който се разписа след изпълнение на пряк свободен удар в 75-тата минута.

В самия край на мача, влезлият като резерва Даниел Джеймс отбеляза още един гол за домакините и оформи крайното 4:1.

След победата Юнайтед остава първи в група H със събрани 9 точки, а Истамбул ББ се закотви на последното място в групата със своите 3 пункта.

Мачът започна с домакински натиск и още във 2-рата минута Рашфорд имаше шанс да открие резултата. Той елиминира добре Шкъртел и излезе на стрелкова позиция, но вратарят на Истамбул ББ спаси удара му.

Логичното се случи в 7-та минута. Юнайтед изпълни корнер, топката не беше изчистена добре от защитата на гостите, озова се в Бруно Фернандеш и с топовен удар от границата на наказателното поле, португалецът не остави никакви шансове на турския страж.

5 минути по-късно Рашфорд отбеляза 2-ри гол, но попадението беше отменено заради засада.

Натискът на домакините продължи и в 20-тата минута все пак те удвоиха преднината си. Алекс Телеш центрира отлично топката отляво, тя беше в обсега на вратаря, но той я изпусна и кълбото се озова в краката на Фернандеш, който от 2 метра не сгреши и отбеляза второто си попадение в мача. 2:0

В 33-тата минута Рашфорд беше изблъскан в гръб в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Самият той застана зад бялата точка и с хубав удар в долния десен ъгъл направи резултата класически! 3:0 за Манчестър Юнайтед.

2 минути преди края на полувремето гостите стигнаха до най-доброто си положение през първата част. При едно разбъркване в наказателното поле на домакините, топката се озова в краката на Демба Ба, но ударът му беше блокиран.

"Червените дяволи" бяха пълен господар на терена през първите 45 минути и логично се оттеглиха на почивка с 3 гола аванс.

В 50-тата минута Един Висча се озова на стрелкова позиция, шутира силно от дистанция и принуди Де Хея да прави добро спасяване.

Юнайтед намали доста темпото през втората част и в 75-тата минута Истамбул ББ намали резултата. Дениз Турук изпълни прекрасен пряк свободен удар и прати топката във вратата на домакините.

Няколко минути по-късно Юнайтед можеше да бъде шокиран още веднъж, но хубав удар на Висча срещна напречната греда.

В продължението на мача Даниел Джеймс отбеляза още един гол за домакините и подпечата победата за "Червените дяволи".

Определено доста по-слабо второ полувреме за Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка домакините се поздравиха с успеха и взеха сладък реванш за загубата в Турция преди няколко седмици.