София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Манчестър Юнайтед си го върна на Лестър и влезе в топ 3

"Червените дяволи" спечелиха с 3:1 на "Олд Трафорд", Ван Перси и Фалкао вкараха голове за тима си

9 годиниФутбол 10 Телевизия Евроком

Манчестър Юнайтед си го върна на Лестър за загубата от преди няколко месеца и постигна успех с 3:1 на "Олд Трафорд" в среща от 23-ия кръг на Висшата лига.
Ван Перси откри резултата в 27-ата минута, Фалкао удвои в 32-ата, а след автогол на Морган в 44-ата минута домакините стигнаха до класически резултат. При гола на холандеца останаха сериозни съмнения за засада.
Василевски върна един гол за гостите и оформи крайния резултат с попадение в 80-ата минута.
С този успех "Червените дяволи" си го върнаха на "Лисиците", които постигнаха умопомрачителен обрат над тях през септември месец и победиха с 5:3.
След този мач Юнайтед се завърна в тройката, като отборът има 43 точки в актива си.
Не може да не се спомене, че Луис ван Гаал в този мач бе решил да заложи на тактика с четирима бранители, вместо на любимата си схема 3-5-2.
Срещата започна силно за домакините, които наложиха натиск над своя противник и логично откриването на резултата в мача не закъсня. При първото по-опасно положение Юнайтед реализира.
В 27-ата минута Блинд открадна топката в средата на терена и намери с отличен пас Робин ван Перси, който със завършващ удар от воле матира противниковия вратар, макар че останаха съмнения за засада в ситуацията. 
Само четири минути след това домакините вече имаха още един гол предимство, след като Фалкао удвои аванса на "Червените дяволи" в резултата.
Анхел Ди Мария отправи мощен удар, който Шварцер с много мъка успя да избие, но топката попадна в колумбийския голаджия, който от близка дистанция реализира.
В 44-ата минута авансът на домакините вече бе класически, след като Морган си заби автогол.
Той засече топката в собствената си врата след центриране на Ди Мария. В продължението на първото полувреме новото попълнение на гостите Крамарич бе на косъм от гола. Хърватинът игра прекрасно в наказалното поле и имаше възможност да се разпише, но в крайна сметка ударът му бе изчистен в корнер. 
След почивката като цяло темпото не бе толкова високо с оглед на големия аванс на домакините.
В 58-ата минута домакините бяха много близо до четвърти гол. Руни опита да намери Фалкао зад защитата, но пасът бе прекалено нескопосан и в крайна сметка колумбиецът не успя да засече топката във вратата.
Юнайтед поспадна оборотите и гостите успяха да вкарат почетно попадение чрез Василевски в 81-ата минута.
Олбрайтън центрира перфектно в наказателното поле, а полският бранител бе оставен непокрит на далечната греда и с глава върна едно попадение за своя тим