София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Марсилия представи новия си треньор

Мисля, че в лицето на Игор Тудор намерихме това, от което се нуждаем

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

От Марсилия официално обявиха своя нов наставник. Става въпрос за Игор Тудор, който подписа двегодишен договор с френския гранд.

Така той наследи на поста Хорхе Сампаоли, който изведе тима до второто място в Лига 1 през изминалия сезон, но го напусна миналата седмица заради различия с ръководството за клубната стратегия. Преди това Тудор беше начело на Верона, като се представи отлично начело на италианския отбор, с който завърши на деветото място в Серия А през последната кампания. Младият специалист обаче отказа да поднови своя договор и така се раздели с “джалоблу” в края на май.

“Мисля, че в лицето на Игор Тудор намерихме това, от което се нуждаем. Щастлив съм да го приветствам в нашия клуб. Игор е борбен човек, както го е демонстрирал в кариерите си на треньор и футболист. Убеден съм, че ще се почувства като у дома си в Марсилия. Още повече, опитът му като наставник на Галатасарай и ПАОК, както и на играч на Ювентус, са го подготвили за нивото на страст, което определя и обединява нашите клуб и град. Но преди всичко, както наскоро доказа във Верона, Игор е истински лидер, който предлага смела футболна визия, не се страхува от което и да е предизвикателство и е амбциран да преследва отлично качество”, коментира собственикът Франк Маккорт пред клубния сайт.