София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мартина Навратилова се завръща на корта

Легендарната тенисистка ще работи заедно с Агнешка Радванска

пропускане
9 годиниТенис 8 Телевизия Евроком

Вълната от супертреньори се влива с пълна сила и в женския тенис. Последното попълнение е 18-кратната шампионка на сингъл от Големия шлем Мартина Навратилова, която ще влезе в щаба на Агнешка Радванска, пише tenniskafe.com. Легендата в женския тенис ще си сътрудничи с досегашния треньор на полякинята Томаш Викторовски и ще пътува с нея по по-важните турнири. Двете ще работят за първи път заедно в Маями след Коледните празници.
"Почувствах се много щастлива, когато Агнешка ме помоли да работя заедно с Томаш - призна 58-годишната Навратилова. - Не спах много добре тази нощ, защото си представях какво ще е отново да се върна на корта и да съм част от мачовете на най-високо ниво, дори и от трибуните."
Радванска все още търси първата си титла от Големия шлем и през миналия сезон достигна финала на Уимбълдън. Турнир, който Мартина е печелила цели девет пъти.
"Постиженията говорят сами за себе си и се надявам да се поуча от опита - заяви Агнешка. - Тя е моят идол. Родени сме в държави със сходни условия на живот, така че споделяме едни и същи разбирания за живота и тениса. Сигурна съм, че можем да превърнем това в успешно партньорство."
Анди Мъри, който работи с Амели Моресмо, поздрави Радванска и Навратилова за решението им в туитър, като написа следното: "Браво и на двете! Пожелавам ви успехи през следваща година!"