София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МЕНЪР ЩЕ ДЕБЮТИРАТ В ГРАН ПРИ НА МАЛАЙЗИЯ

СТЮАРДИТЕ РАЗРЕШИХА НА СТИВЪНС И МЕРИ ДА УЧАСТВАТ В СЪСТЕЗАНИЕТО

9 годиниМоторни 3 Телевизия Евроком

Стюардите разрешиха двамата пилоти  на Менър Уил Стивънс и Роберто Мери да се състезават за Гран при на Малайзия независимо, че не успяха да запишат достатъчно добри времена в квалификацията.
Стивънс имаше проблем с горивната система и не можа да излезе в първата част от сесията, а най-добрата обиколка на съотборника му бе с 0.4 секунди по-бавна от 107-е процента от най-добрата в Q1, каквото е изискването по правилник за участие.
Въпреки това двамата пилоти в тренировките на "Сепанг" са записали обиколки, отговарящи на правилото за 107-е процента и затова стюардите решиха да им позволят да се състезават утре.
Това ще е първото участие на Менър в шампионата тази година, след като пропуснаха предсезонните тестове и Гран при на Австралия. На стартовата решетка утре Роберто Мери ще се подреди 19-и, а Уил Стивънс 20-и.
След квалификацията Мери призна, че уикендът е доста труден за отбора му, защото колата не излизала на писта преди Гран при на Малайзия."В трите тренировки Уил показа, че колата е там някъде по отношение на темпото. Аз се завъртях в последната тренировка днес, вчера също имах проблеми и не можах да направя много обиколки, необходими за отбора. Това е първият ни уикенд на пистата и знаехме, че ни чака много работа. Това е само началото", обясни Мери.
"Независимо от днешния разочароващ резултат, трябва да останем фокусирани и да не забравяме  какво сме дошли да постигнем".