София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Михайлович разказа за борбата си с коронавируса

Нямах никакви симптоми и ако не бях преминал тест, дори нямаше да забележа

4 годиниФутбол 3 Симеон Кисьов

Сръбският треньор на италианския Болоня Синиша Михайлович разказа пред "Гадзета дело Спорт" за борбата си с коронавирусната инфекция. Михайлович споделя, че по-скоро е бил раздразнен, тъй като е трябвало да се самоизолира и отново да остави отбора по време на предсезонната подготовка. Сърбинът се пребори с далеч по-страшна болест - левкемията и има база за сравнение.

"След всичко, което преживях от юли м.г. до януари - шест месеца всекидневна борба с левкемията в болница и у дома, три курса химиотерапия и трансплантация на костен мозък, за мен коронавирусът беше като глътка студена вода. Нямах никакви симптоми и ако не бях преминал тест, дори нямаше да забележа. Това не означава, че заболяването не съществува или, че е нещо като грип. Тези, които отричат съществуването му, просто игнорират реалността и не уважат всички, които са починали, посрадали или са загубили близки.

Не бях притеснен, а по-скоро раздразнен, защото се наложи отново да напусна отбора, докато играчите провеждаха предсезонна подготовка. За състоянието ми се написаха много фалшиви новини. Аз съм в отлична форма и вече бягам всеки ден по 10 км, тренирам също така с тежести. Живея съвсем нормално, наслаждавам се на всеки миг.

Така ще продължа и занапред. Енцо Ферари е казал, че италианците могат да простят всичко, освен успеха. Аз бих добавил и щастието в този списък, защото сме заобиколени от гадости.  След левкемията аз вече нямам имунитет, но това не означава, че ще съм болен до края на живота си", казва Михайлович.