София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Милан с първа победа в първенството за годината

Менез вкара 2 пъти за 3:1 над Парма

9 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Отборът на Милан дочака първата си победа за 2015 година. „Росонерите" отново се мъчиха, но този път победиха последния Парма с 3:1. Срещата на „Сан Сиро" се яви като официален дебют за двете нови попълнения Матиа Дестро и Салваторе Бокети.
Отново най-добър в редиците на домакините бе Жереми Менез, който отбеляза две от попаденията и асистира за гола на Кристиан Дзакардо. Точен за гостите пък бе миланистът Антонио Ночерино, който в момента играе под наем на „Енио Тардини".
Успехът изкачи момчетата на Пипо Индзаги до деветото място във временното класиране, като бленуваната  зона „Шампионска лига" е на цели 10 пункта разстояние. Парма остава твърдо на последната позиция само с 9 точици.
Пипо Индзаги като по чудо все още бе треньор на Милан. Въпреки двете загуби от Лацио, легендата получи вот на доверие от шефовете на клуба, който обаче минаваше през задължителна победа над последния Парма. „Росонерите" все още нямаха успех през новата година, като днешната среща се явяваше от изключително значение за мечтата им да се борят за място в Шампионската лига.
Притиснат до стената, Пипо Индзаги даваше шанс за изява на двете нови попълнения Матиа Дестро и Салваторе Бокети. Титуляр отново започваше и Кейсуке Хонда, който се завръщаше от турнира за Купата на Азия. Изненада бе и включването на младия Марко ван Хинкел, заемащ мястото на капитана Рикардо Монтоливо. Приятно впечатление в редиците на Милан правеше наличието на цели петима италианци.
Кризата в Парма бе известна на всички, като „дуковете" бяха напуснати от своята звезда Антонио Касано. Така всичко по-интересно в офанзивен план трябваше да се случва от триото Родригес, Пладино и Варела.
След скучни първи минути на срещата, в които двата отбора не сътвориха нищо особено, резултатът очаквано бе открит след четвърт час. Халфът на Парма-Кристиан Родригес игра с ръка в собственото си наказателно поле и реферът Дниеле Довери посочи „бялата точка".
Зад топката застана Жереми Менес, който хладнокръвно прати Миранте в другия ъгъл и така изведе домакините напред. Голът пък отприщи яростта на тифозите, които традиционно започнаха с псувните си по адрес на Силвио Берлускони и Адриано Галиани.
Малко след това „росонерите" стигнаха и до втори гол, ала попадението на Дзакардо бе отменено правилно поради засада.
С оглед случващото се на терена, изравняването на Парма си бе чиста сензация. „Дуковете" вкараха гол още от първата си възможност, възползвайки се от слабостта при статични положения на домакините. Родригес бе оставен непокрит и игра с глава. След кратко разбъркване тя попадна в краката на Ночерино, който от няколко метра реализира. Халфът се извини на домакинската публика, тъй като все още е играч на Милан, играейки под наем на „Енио Тардини".
До края на полувремето, двата отбора имаха по един уникален шанс за попадение. Матиа Дестро не успя да открие головата си сметка за „росонерите", докато Диего Лопес направи чудеса от храброст, за да отрази попадения на Родригес и Паладино.
Втората част обаче се разви изцяло по вкуса на миланистите. Когато им бе най-нужен, голът във вратата на Миранте бе факт. Това се случи в 57-ата минута, а автор на попадението отново бе Жереми Менез. Французинът получи отличен пас от Алесио Черчи и с акуратен удар в далечния ъгъл възвърна преднината на своя тим.
Интригата бе убита в 76-ата минута, когато Кристиан Дзакардо направи запомнящо се включване в нападение. Направи двойно подаване с Менез и от удобна позиция опъна мрежата зад Миранте. Като бивш играч на Парма, италианският национал не се зарадва на попадението.
До края бе повече от лесно за „росонерите", които с лекота дочакаха последния съдийски сигнал и своята първа победа за 2015-та година. В следващия кръг селекцията на Филипо Индзаги има тежко гостуване на шампионите от Ювентус, докато Парма приема друг опашкар Киево.