София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Милан взе Сандро Тонали

Предполага се, че клубът е заплатил 10 млн. евро за преотстъпването и е предвидил още 15 млн. евро за покупката на играча, както и допълнителни 10 млн. евро като бонуси

4 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Отборът на Милан официално обяви привличането на Сандро Тонали от Бреша. То е под формата на едногодишен наем с опция за неговото откупуване. Предполага се, че клубът е заплатил 10 млн. евро за преотстъпването и е предвидил още 15 млн. евро за покупката на играча, както и допълнителни 10 млн. евро като бонуси. Предвижда се и 10% дял за досегашния му клуб при следващ трансфер. Договорът на младия халф ще е за пет сезона с годишна заплата от 2 млн. евро. Той е сравняван с италианската легенда Андреа Пирло, въпреки че неговият идол е друг знаменит полузащитник - Дженаро Гатузо. Именно поради това той ще носи фланелката с номер 8, която принадлежеше на настоящия наставник на Наполи.

Тонали дълго време беше считан за сигурно ново попълнение на градския съперник Интер, но “нерадзурите” пренасочиха вниманието си към други цели. Това позволи на Милан да се включи в борбата за 20-годишния футболист и бързо да се договори с него и клуба му. Така младият талант сбъдва своята детска мечта да носи екипа на любимия си клуб. Той постигна това след 89 мача с 6 гола и 16 асистенции за родния си отбор, въпреки крехката си възраст. Дефанзивният полузащитник бързо си спечели и място в националния отбор на Италия, където вече има 3 двубоя. Той ще направи неофициалния си дебют за "росонерите" именно срещу Бреша в контролата помежду им в събота.

“Щастливи сме да приветстваме Сандро Тонали в Милан. Той е сред най-обещаващите млади таланти в международния футбол. Сандро изпитва любов към този клуб и неговите познания за ценностите ни ще допринесат за това, което искаме да изградим заедно. Добре дошъл, Сандро!”, заяви изпълнителният директор Иван Газидис.

“Развълнувани сме да посрещнем Сандро в семейството на “росонерите”. Като талантлив и млад халф, той не само, че ще приеме ценностите на Милан, но и ще направи значителен принос към бъдещите успехи на клуба”, добави техническият директор Паоло Малдини.