София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Монца остава в календара още пет години

Легендарната писта си подсигури бъдещето; за неделя има изгледи за дъжд

5 годиниМоторни 9 Телевизия Евроком

"Монца" ще продължи да посреща състезания от Формула 1 още пет години, потвърди ръководството на спорта. Официално беше обявено, че легендарната писта ще продължи да бъде домакин на Гран при на Италия до 2024. "Това е едно от четирите състезания, които се провеждат още от 50-те години, и продължава да присъства в календара. История, скорост и страст са думите, с които феновете на моторния спорт асоциират "Монца" заяви Чейс Кери от Либърти Медиа.
За предстоящия уикенд в Италия се очаква дъждовно време. Прогнозата за дъжд започва още от петък, а температурите ще бъдат около 22 градуса. За квалификацията в събота може да стане малко по-топло – около 25 градуса, а вероятността за мокро състезание в неделя е 45%.
За новобранците ще бъде истинско предизвикателство да се справят с мокро трасе на най-бързата писта в календара. За последно на "Монца" валя през 2017 по време на квалификацията.