София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Мората пристигна в Мадрид и чака развръзка

Мората пристигна в Мадрид заедно с агента си, а малко по-късно се появиха негови снимки от хотела

2 годиниФутбол 8 Симеон Кисьов

Сагата около бъдещето на Алваро Мората продължава. Нападателят на Ювентус от няколко часа е в Мадрид с надеждата, че ще успее да премине в Барселона. Не е тайна, че каталунците искат да привлекат под наем испанския национал, но осъществяването на операцията се затруднява от няколко фактора.

Преди няколко седмици Юве не искаше да пусне Мората, но сега ситуацията е различна, защото “бианконерите” са много близо до закупуването на Душан Влахович. Това означава, че няма пречки “старата госпожа” да прекрати наема на нападателя, но Барселона ще трябва да получи “да” и от клуба, който държи правата му - Атлетико Мадрид.

Според испанските медии “дюшекчиите” не искат отново да преотстъпват Мората, а да го продадат. Освен това, Барселона няма да може да си позволи заплатата на играча, ако Усман Дембеле не удължи договора си до края на седмицата. Другият вариант е французинът да бъде трансфериран, но на този етап индикациите са, че той има желание да остане на “Камп Ноу” и ще проведе една последна среща с шефовете на клуба, след която всичко ще се изясни.

Мората пристигна в Мадрид заедно с агента си, а малко по-късно се появиха негови снимки от хотела. Преди това той беше лаконичен на летището, като заяви пред репортерите:” Честно казано, не знам какво искате да ви кажа”.