София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Моци: Щом не сме на първото място, значи някъде сме сбъркали

Румънецът разсея и слуховете, че старши треньорът Анте Шимунджа може да бъде освободен, като изказа пълната си подкрепа към него

1 годинаФутбол 1 Симеон Кисьов

Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци направи ретроспекция на изминалата година за тима, очерта целите за новата година, а също така коментира и евентуалната селекция през зимата. Румънецът разсея и слуховете, че старши треньорът Анте Шимунджа може да бъде освободен, като изказа пълната си подкрепа към него.

„Доволни сме. Беше тежка година за момчета. Изиграха по 40 мача от юли месец до декември, ако не се бъркам. Вярно е, че можеше по-добре да завършим годината. За съжаление, не сме на първото място в първенството. Важно бе, че спечелихме последния мач и продължаваме за Купата и сега трябва да мислим как ще започнем другата година. Момчетата отиват на почивка сега, заслужават я. Ще ги чакаме януари месец да започнем отново от нулата“, каза Моци в предаването “Домът на футбола” по Диема Спорт.

„За Лудогорец всеки трофей е важен. Винаги в началото на годината искаме да играем в Шампионска лига, да спечелим Купата, Суперкупата и да станем шампиони. Купата не сме я печелили много пъти и мисля, че е време да я спечелим“.

„Имаме работа. Щом не сме на първо място, значи някъде сме сбъркали. Ще направим анализ заедно с ръководството, с треньорите и ще решим по кой план трябва да работим, за да може догодина лятото да сме отново шампион на България и да играем отново в Шампионска лига“, продължи Моци.

„Нашите момчета изиграха 15-16 мача повече от Левски. Това беше последният мач за годината. Ясно бе, че този мач беше по-тежък за нас и само мога да благодаря на момчетата, че се раздадоха, хвърлиха всички сили за последно да спечелим мача. Заслужавахме повече от Лигата на конференциите. Сигурен съм, че бъдещето на тези момчета ще стане още по-успешно и искам от тях само да се раздават, както срещу Левски“.

„Още е рано да говорим за трансфери. Първо трябва да направим анализ, да чуем мнението на треньора. Той трябва да прецени, ако има нужда от футболисти. Имаме доста дълъг състав и сега. Още е рано. Ще имаме среща преди да тръгнем на почивка и тогава, по решение на треньора, ще търсим, ако трябва и нови футболисти“, обясни бившият защитник.

„Никой от нашия клуб не е говорил за това. Това са някакви спекулации. Ясно е, че всеки има право да си говори каквото иска, това не значи, че е истина. Ние вярваме на Анте Шимунджа, знаем, че всеки работи, за да направи тези момчета да играят все по-добре и по-добре. Като цяло можем да кажем, че сме доволни от работата на Анте и на футболистите. И ние знаем, и те знаят, че можем повече и съм сигурен, че след Нова година ще започнем да играем по-добре и да спечелим повече точки, за да станем шампиони“, каза Моци.

„Рано е да говорим. Ясно е, че ако има някаква оферта за някой от нашите футболисти, ние сме отворени да говорим. Не мислим да продаваме някой от нашите футболисти, но със сигурност ще има оферти след тази хубава година. Не мога да ви кажа, ако някой футболисти ще си тръгва или не сега“.

„Доволни сме от ремонта и какво сме направили. Беше малко тежко да го сменим през ноември месец. Важното е, че успяхме да го направим и, че кондицията и теренът в Разград са на най-високото ниво“, каза Моци по отношение на ремонта на терена на „Хювефарма Арена“.

„ЦСКА са на първото място. Според мен не са по-добрият отбор в първенството, но са на първото място. Трябва да работим и в най-кратко време да ги изместим от първото място. В този момент основен опонент ни е ЦСКА“, подчерта румънецът.