София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Наполи изпусна ценни точки в Болоня

Мачът завърши 1:1, като отборът на Дженаро ГатузоДженаро Гатузо поведе още в 7-ата минута с попадение на Костас Манолас, а Муса Бароу изравни малко преди края

4 годиниФутбол 4 Симеон Кисьов

Наполи се размина с победата при гостуването си на Болоня в 33-ия кръг на Серия "А". Мачът завърши 1:1, като отборът на Дженаро ГатузоДженаро Гатузо поведе още в 7-ата минута с попадение на Костас Манолас, а Муса Бароу изравни малко преди края.

Този резултат остави неаполитанци на 6-о място, с равен брой точки с Милан, и с една по-малко от Рома преди домакинството на "джалоросите" срещу Верона.

Наполи влезе в много силна серия след подновяването на сезона и се настани на петото място, но в предишния кръг не успя да победи Милан на "Сан Паоло" - 2:2. Болоня пък се намира стабилно в средата на таблицата и няма притеснение за оставането си в елита, но и не може да се надява на класиране в евротурнирите.

Старши треньорът на домакините Синиша Михайлович беше много гневен, след като отборът му получи два гола в добавеното време от Парма и изпусна победата. Родриго Паласио и Муса Бароу започнаха в атака, а шанс от първата минута получи и Андреас Сков Олсен.

Дженаро Гатузо се довери в предни позиции на дуото Аркадиуш Милик - Ървинг Лозано, подкрепяни от Матео Политано. Почивка получиха две от звездите на тима - Калиду Кулибали и Фабиан Руис. Вместо испанеца, в халфовата линия се появи Елиф Елмас.

В 7-ата минута Политано центрира от корнер, Манолас се пребори за позиция в наказателното поле и с плонж опъна мрежата. Това беше четвърти гол в калчото за гръцкия национал с екипа на Наполи.

Манолас още веднъж можеше да се разпише до почивката, отново след удар с глава. В 23-ата минута Ибрахима М'Байе от домакините прати топката в мрежата на Наполи с глава, но попадението му беше отменено заради засада.

През второто полувреме Болоня все по-често стигаше до опасни ситуации пред вратата на Алекс Мерет. В 67-ата Родриго Паласио изравни, но ВАР се намеси и се оказа, че отново има засада, а голът беше отменен.

Гостите не си взеха поука и в 81-ата минута Болоня най-после вкара редовен гол. Роберто Сориано пусна прецизен пас към Бароу, а той отправи много добре насочен удар с левия крак към далечния ъгъл и Мерет нямаше какво да стори 1:1.

Домакините можеха да направят и пълен обрат, но в 85-ата минута Паласио нацели гредата, а в добавеното време и Данило пропусна от чиста позиция.