София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Наполи обърна Беневенто

С днешния успех Наполи се изкачи на втората позиция в класирането с 11 точки в актива си, а с 6 пункта Беневенто заема 13-ото място

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Отборът на Наполи постигна обрат и така победи с 2:1 при гостуването си на Беневенто от петия кръг на Серия "А".

Виктор Осимен се разписа за "партенопеите" в 17-ата минута, но попадението му не беше зачетено заради засада. В 30-ата Роберто Инсиние комбинира с Джанлука Лападула и откри резултата за "летящите вещици" с удар отблизо. В 41-ата неговият брат Лоренцо отправи опасен изстрел, но Лоренцо Монтипо успя да го избие. Три минути по-късно Костас Манолас нацели напречната греда, засичайки с глава центриране от корнер.

В 47-ата Дрис Мертенс също стреля опасно с глава след корнер, но Монтипо се намеси блестящо. Минута по-късно Лоренцо Инсиние беше точен, но голът му беше отменен поради засада. Това не отчая капитана на неполитанците и в 60-ата минута той все пак изравни резултата с чудесен шут от разстояние. В 67-ата той можеше да вкара второто си попадение в мача, но ударът му мина над вратата. Още при следващата атака на гостите Матео Политано подаде на непокрития Андреа Петаня, който с дебютния си гол за тима донесе пълния обрат в мача. В 83-ата минута Кристиан Маджо можеше да възстанови равенството, но ударът му с глава беше блокиран от Марио Руи. При последвалото изпълнение на корнер Маджо отново стреля с глава, но над вратата. Така възпитаниците на Дженаро Гатузо успяха да съхранят своя аванс.

С днешния успех Наполи се изкачи на втората позиция в класирането с 11 точки в актива си, а с 6 пункта Беневенто заема 13-ото място.