София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нидерландия победи Австрия с 2:0

Мемфис Депай и Дензъл Дъмфрис се разписаха

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Нидерландия победи с 2:0 Австрия в двубой от Група "С" на Евро 2020 и се класира за осминафиналите на континенталната надпревара. Попаденията за успеха бяха дело на Мемфис Депай и Дензъл Дъмфрис, а с трите точки "лалетата" си осигуриха първото място в групата и продължаване напред. Австрия и Украйна в последния двубой ще решат кой ще заеме второто място и кой ще опита класиране към елиминациите сред най-добрите трети отбори.

Нидерландия започна с атаки срещата и логично бързо стигна до гол. В 9-ата минута Дензъл Дъмфрис бе фаулиран в наказателното поле и след консултация с ВАР  съдията посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Депай и реализира с много точно изпълнение.

В средата на полувремето Депай бе намерен на отлична позиция от Дъмфрис, но прати топката от външната страна на вратата. Същото се случи и в 38-ата минута, когато Вут Вергхорст подаде към Депай, който някак успя да прати топката извън очертанията на вратата.

След подновяване на играта "лалетата" продължиха да бъдат по-активни и след два пропуска стигнаха до второ попадение. Влезлият като резерва Дониал Мален бе изведен отлично още от централната линия, напредна и пусна на връхлитащия Дъмфрис, който на празна врата от няколко метра не сгреши - 2:0.

След второто попадение ситуацията на терена се успокои. Играчите на Франк де Бур спокойно чакаха да свърши мача, докато Австрия опита някакъв натиск, но първия точен удар към вратата на домакините дойде едва в 84-ата минута.

В крайна сметка до края не паднаха повече попадения и Нидерландия надделя с 2:0, с което спечели и първото място в крайното крайното класиране на група "С".