София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Николай Щерев почина от коронавирус

Преди месец той бе приет в болница в много тежко състояние

4 годиниДруги 14 Симеон Кисьов

Бившият национал по борба Николай Щерев е починал тази нощ. Скръбната вест съобщи президентът на клуб Левски Александър Томов.

Припомняме, че преди месец той бе приет в болница в много тежко състояние с COVID-19, като лекарите не са успели да го спасят. 33-годишният Щерев е издъхнал в 3 часа тази нощ

Той е син на легендарния ни борец и треньор Симеон Щерев, който също бе болен от коронавирус.

На 19 юни премиерът Борисов съобщи, че са му докладвали за състоянието на сина на Симеон Щерев. Той бе на апаратно дишане във ВМА. Направено му бе и вливане на плазма.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Николай Щерев спечели златния пояс "Дан Колов" през 2011 г., но скоро след това прекрати кариерата си. Седем години по-късно се завърна, след като намери мотивация в любовта на гимнастичката Катрин Тасева. Още през същата година той стана републикански шампион в категория до 125 кг.

Целта на Катрин и Николай беше да са достатъчно подготвени, за да се явят на олимпиадата в Токио тази година. В началото на 2019 г. отношенията им станаха изключително сериозни, а гимнастичката се похвали с годежен пръстен.

Влюбените планираха да се венчаят след олимпиадата в Токио, но началото на 2020 г. донесе съвсем различна новина. Националката по художествена гимнастика обяви, че се е разделила с бореца. Това беше втори удар за кратко време за сина на Симеон Щерев, след като през декември 2019 г. той бе уличен в употреба на допинг и бе наказан до юли 2023 г.

Пробата му за забранени субстанции била взета при внезапен контрол, а не по време на състезание. Откритото вещество кардарин драстично повишава издръжливостта и горенето на мазнините.