София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Няма да допуснат сливане на сезоните в Италия

Изключвам възможността за сливане на сезоните, защото през следващото лято ни очаква Европейско първенство”, категоричен беше президентът на Италианската футболна федерация в интервю за Sky Sport

4 годиниФутбол 7 Симеон Кисьов

Босът на италианския футбол Габриеле Гравина е твърдо против идеята за сливане на настоящия и следващия сезон. Заради пандемията от коронавирус има голяма вероятност шампионатите да бъдат доиграни през летните месеци, а веднага след тях да трябва да стартира следващият сезон.

“Изключвам възможността за сливане на сезоните, защото през следващото лято ни очаква Европейско първенство”, категоричен беше президентът на Италианската футболна федерация в интервю за Sky Sport.

Гравина не одобрява и варианта за увеличаване на Серия “А” до 22 клуба. Това би станало, ако настоящата кампания в елита бъде прекратена и няма изпадащи, но пък първите два в Серия “Б” заслужат промоция. “Тогава би се получило нещо, което няма как да сработи. Не виждам как бихме се справили с 22 тима. Не е толкова лесно да променяш формата на първенството. А и се задава Европейско първенство, както споменах”, обоснова се Гравина.

Той отново увери, че във федерацията са готови за удължаване на сезона до 30 юли. Планът в този случай е мачовете да се подновят през май. В Серия “А” остават да се изиграят 12 кръга.