София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Официално отложиха сблъсъка между Пулев и Джошуа

Големият сблъсък е отменен, няма никаква яснота за нова дата

4 годиниДруги 1 Симеон Кисьов

Сблъсъкът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа официално беше отложен. Двубоят за световната титла в тежка категория трябваше да се проведе на 20 юни на стадион "Тотнъм Хотспър", но беше отложен за неопределено време заради пандемията от коронавирус. Имаше вариант и сблъсъкът между българина и британеца да се проведе на 25 юли, но това все още не е потвърдено.

“Разговаряме с Тотнъм, отложихме вече 20-та среща. Работим заедно с тях и за дати през юли или началото на август, когато се надявам пандемията да е приключила. Надяваме се, че двубоят може да се проведе до края на лятото“, заяви промоутърът на Джошуа Еди Хърн.

Кубрат Пулев е задължителен претендент за титлата на IBF и официално бе подписан договор за сблъсъка. В същото време Антъни Джошуа иска мач с Тайсън Фюри, за да може да обедини всички титли в тежка категория.