София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Осасуна победи Севиля с 2:1

По този начин футболистът, който играе под наем в Осасуна от Барселона, изпрати своя тим на полуфинал в турнира за Купата на Краля

1 годинаФутбол 2 Симеон Кисьов

Осасуна се наложи над Севиля с 2:1 след продължения като домакин в четвъртфинален мач от турнира за Купата на Краля. Чими Авия даде аванс на Осасуна в 71-ата минута. След изсипана топка от Сусо дълбоко в добавеното време на срещата, Юсеф Ен Несири успя да реализира, с което да вкара мача в продължения. Абдесамад Езалзули обаче вкара решаващо попадение в продълженията, с което прати Осасуна на полуфинал в турнира.

Двубоят беше двуостър в първите си минути, а опасни положения пред двете врати липсваха. Първото чисто положение се откри пред Кике Баря, който остана непокрит в наказателното поле на Севиля в 27-ата минута, но ударът му с глава не намери целта.

Маркос Акуня имаше възможност да комбинира със съотборник в 41-ата минута на срещата, но вместо това той реши да стреля от далечна дистанция, което се оказа лошо решение, защото ударът му не бе никак точен.

Чими Авия бе адресатът на центриране в наказателното поле на Севиля. Аржентинецът засече с глава, но Боно се намеси по впечатляващ начин в 54-ата минута, с което запази нулевото равенство в срещата.

Маркос Акуня тръгна на пробив по фланга, след което комбинира с Рафа Мир, който се бе освободил в наказателното поле, но ударът на нападателя на Севиля премина покрай десния страничен стълб в 69-ата минута.

След центриране в 71-ата минута Рубен Гарсия свали с глава за Чими Авия, който с едно докосване прати топката в мрежата, за да даде аванс на Осасуна, който бе все по-близо до полуфинал в турнира.

Лукас Торо имаше възможност да опъне за втори път мрежата на вратата на Севиля, след като прати топката в горния десен ъгъл, докато Боно не бе заел позиция, но мароканският страж успя да се разтегне и да избие топката в 75-ата минута.

Анте Будимир бе намерен в наказателното поле на Севиля в 90-ата минута. Хърватинът овладя и шутира, но Боно отново внимаваше и отново успя да спаси Севиля.

В петата минута на добавеното време при един от последните шансове за Севиля Сусо изсипа топката в наказателното поле на Осасуна, където Юсеф Ен Несири засече във вратата, пазена от Серхио Ерера. По този начин мачът бе пратен от нападателя на Севиля в продължения.

Абдесамад Езалзули тръгна на самостоятелен рейд в 99-ата минута, след подаване от Йон Монкайола, който завърши с удар. Топката влетя в левия ъгъл на вратата, не оставяйки никакви шансове за Ясин Боно. По този начин футболистът, който играе под наем в Осасуна от Барселона, изпрати своя тим на полуфинал в турнира за Купата на Краля.