София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Oтново късна драма, но само точка за ЦСКА

"Червените" могат да съжаляват, че не стигнаха до успеха, след като в последните 30 минути варненци бяха с човек по-малко

4 годиниФутбол 3 Симеон Кисьов

Черно море и ЦСКА завършиха 1:1 в много интригуващ мач от петия кръг на efbet Лига. "Червените" могат да съжаляват, че не стигнаха до успеха, след като в последните 30 минути варненци бяха с човек по-малко. Избраниците на Стамен Белчев обаче пропиляха няколко отлични възможности и се разминаха с постигането на пълния обрат.

Матиас Курьор даде преднина на варненци с гол в 36-ата минута, а в 88-ата резервата Томи Юрич изравни за "червените".

В 23-ата минута не беше зачетено попадение на "армейците". Съдията Станислав Тодоров отсъди игра с ръка на Али Соу, който направи добавка при заформило се меле пред вратата на "моряците", след което топката рикошира в коляното на Емил Янчев и влетя в мрежата на Георги Георгиев. Реферът обаче беше категоричен и не позволи на ЦСКА да поведе.

В началото на втората част домакините получиха дузпа за нарушение на Пламен Гълъбов срещу Курьор. Бусато спаси изпълнението на Васил Панайотов и преднината на Черно море от един гол остана непроменена. В 62-ата минута "моряците" останаха с човек по-малко. Капитанът Даниел Димов извърши груб фаул срещу Жеферсон и беше изгонен за втори жълт картон.

За гостуването във Варна "червените" бяха без далите положителни проби за коронавирус Петър Занев и Ахмед Ахмедов. Наказаните изтърпяваше Юнус Санкаре, а Иван Турицов не успя да се възстанови от контузия и остана извън групата.