София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пари Сен Жермен увеличи аванса си на върха в Лига 1

Двубоят започна равностойно, но постепенно класата на домакините си каза думата и така се стигна до разгромния успех

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Отборът на Пари Сен Жермен разгроми Реймс с 4:0 в последния двубой от 22-ия кръг на френската Лига 1 и увеличи аванса си на върха в класирането на 11 точки пред най-близкия си преследвач Ница. Парижани вече имат 53 точки, докато Ница е с 42. Двубоят започна равностойно, но постепенно класата на домакините си каза думата и така се стигна до разгромния успех.

Първото попадение за парижани отбеляза Марко Верати с удар с левия крак от наказателното поле в края на първото полувреме. Звездният защитник Серхио Рамос удвои в 63-ата. Само четири минути по-късно Верати оформи своя дубъл. Четвърт час преди края Данило Перейра се разписа за 4:0 след асистенция на Килиан Мбапе, който малко след това беше заменен.

Мегазвездата на домакините Лионел Меси бе записан като резерва и влезе на мястото на сънародника си Анхел Ди Мария в 64-ата минута. Това беше първи мач за Меси от 22 декември м.г. насам. Аржентинецът се възстановяваше от коронавирусна инфекция в последните седмици.

Атаката на парижани от първата минута поведоха  Килиан Мбапе, Мауро Икарди и Анхел ди Мария. Като титуляр започна и бранителят Серхио Рамос. Той си партнираше в центъра на отбраната с капитана Маркиньос. В средата на терена действаха Данило, Паредес и Верати, а на вратата бе Кейлор Навас, който замести контузения Джанлуиджи Донарума.

В състава на Реймс след изтърпяно наказание пък се завърна водещият реализатор на тима Екитике, който си партнира в атака с Мбуку.

Очаквано Реймс прие играта в своята половина, като атаките на парижани се редуваха една след друга, но до големи опасности в първите 20 минути не се стигна.

Гостите чакаха своя шанс и дебнеха съперника на контраатака. През втората половина на полувремето играчите на Реймс започнаха да се задържат повече в половината на парижани и стигнаха до отлична възможност да поведат в резултата, но Навас спаси удар в очертанията на врататата. В 32-ата минута и ПСЖ беше близо до гол след изстрел на Мбапе, но стражът на гостите показа добър рефлекс.

В 35-ата минута Екитике отправи опасен удар от наказателното поле, но не му достигна точност. Така се стигна до 44-ата минута, когато парижани успяха да пречупят своя съперник и поведоха в резултата. Мауро Икарди овладя топката в наказателното поле и потърси Марко Верати, който с удар с левия крак от наказателното поле направи стража на гостите Райкович безпомощен за 1:0. Резултатът се запази до края на полувремето, а след почивката Реймс излезе с промени в състава в търсене на положителен резултат. В същото време Лионел Меси започна да загрява. В 58-ата минута гостите бяха близо до изравняване, но ударът отблизо на резервата Дион Лопи не се получи.

Така се стигна до 63-ата минута, когато защитникът на Пари Сен Жермен Серхио Рамос удвои, след като се оказа най-съобразителен в наказателното поле. Вратарят на Реймс Райкович отрази първия удар във вратата си, но при добавката испанецът порази целта. В 67-ата минута парижани стигнаха до трети гол, а негов автор отново стана Марко Верати. Малко по-късно Мауро Икарди пропусна да се разпише за 4:0, но това се случи все пак в 74-ата минута, когато след асистенция на Килиан Мбапе Данило Перейра направи аванса на тима си още по-солиден.