София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Петър Хубчев е новият старши треньор на Берое

Според информацията, Хубчев ще поеме старозагорци директно от лагера на отбора в Турция през следващата седмица

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Петър Хубчев е новият треньор на Берое! През последните два дни той е провел интензивни преговори с новите шефове, които ще поемат управлението на клуба в следващите дни, пишат колегите от dsport.

Хубчев е приел да води Берое, въпреки тежката финансова ситуация, в която в момента се намира отборът. Според информацията, Хубчев ще поеме старозагорци директно от лагера на отбора в Турция през следващата седмица.

Берое заминава на 22 януари за подготовката си в южната ни съседка, като съставът ще бъде воден от помощниците на Хубчев - Левон Апкарян и Армен Амбарцумян.

През последните дни Петър Хубчев е разговарял с някои от футболистите, включително и чуждестранните, за да ги убеди да останат в тима и да приемат намаляването на заплатите си.

Петър Хубчев води Берое в периода от 2012 до 2016 година и постигна едни от най-големите успехи в историята на клуба, извеждайки отбора до триумф с купата и суперкупата на страната.

Наставникът за последно беше начело на Левски, но при раздялата си с клуба пряз лятото на 2020 г. не се разбра с ръководството на "сините" за условията по прекратяването на контракта. В резултат от това, Хубчев заведе дело срещу Левски във ФИФА, което спечели, и все още чака финансовото си обезщетение от клуба.