София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Пиронкова след победата: Играх страхотно

"С всеки мач трупам ценен опит", обяви българката след разгрома над Дона Векич

9 годиниТенис 7 Телевизия Евроком

Цветана Пиронкова бе в страхотно настроение след победата над Дона Векич във втория кръг от квалификациите в Сидни.

Пловдивчанката защитава трофея от турнира, но започна участието си от квалификациите, тъй като организаторите не сметнаха за нужно да и дадат "уайлд кард", макар да е шампионка.

"Мисля, че изиграх един страхотен мач. Представих се много по-силно от миналия. Не мисля обаче, че Дона показа най-доброто от себе си в тази среща. За мен обаче това бе много добре. Знам, че тя може много повече", каза Цвети пред официалния сайт на турнира.

"Настилката в Сидни ми много допада. Това е много важно. Харесвам и самия турнир. Трупам много ценен опит с всеки един мач и то не само за този турнир, но и за Мелбърн. Наистина е страхотно, е успях да спечеля".

"След като пристигнах в Сидни жегата първоначално ме мъчеше, но постепенно започнах да се чувствам доста по-добре, след като свикнах с нея", каза още българката.