София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Подолски в Интер до края на сезона

Той със сигурност ще ни помогне, обяви треньорът Роберто Манчини

9 годиниФутбол 9 Телевизия Евроком

Както се очакваше Лукас Подолски премина в Интер под наем до края на сезона. Сделката бе обявена официално днес, когато отвори трансферния прозорец в Италия. 
Германецът играеше твърде малко напоследък при Артилеристите и логично предпочете да отиде в Серия А, за да възобнови кариерата си. Той пристигна в Милано още в петък вечерта, а в събота премина успешно медицинските тестове. 
„Той е опитен и дотук кариерата му е забележителна. Със сигурност ще ни бъде полезен и се радвам, че е тук” заяви треньорът на Интер Роберто Манчини, чийти тим води битка за попадане в зона Шампионска лига. 
29-годишният Подолски има 31 гола в 82 мача за Арсенал, откакто пристигна в отбора през 2012-а, но през този сезон времето му съвсем намаля след идването на Алексис Санчес и Дани Уелбек. 
„Не мога да изразя с думи благодарността си към феновете на Арсенал за всичко, което направиха по време на периода ми в Лондон. Знайте, че за вас винаги ще има място в сърцето ми. Насладих се на всяка една минута, която изиграх тук и се надявам, че съм оставил своя отпечатък в клуба и сред феновете. Надявам се, че ще се видим отново” написа Подолски в Инстаграм.