София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Провал за Барселона на "Камп Ноу"

Първа загуба на Шави начело на каталунците в мач номер 400 на Жорди Алба

2 годиниФутбол 7 Симеон Кисьов

Барселона загуби от Бетис с 0:1 в среща от 16-ия кръг на испанската Ла Лига. Поражението беше първо за новия треньор на каталунците Шави Ернандес и дойде в мач номер 400 на левия бек Жорди Алба.

Мачът беше предшестван от церемония на "Камп Ноу" с участието на легендата Христо Стоичков, на която Алексия Путейяс от женския отбор показа Златната си топка за номер 1 в Европа, а 19-годишният Педри приза за най-добър млад играч на континента.

Филипе Коутиньо имаше първата възможност за откриване на резултата, но стреля прекалено слабо от добра позиция в 10-ата минута.

Играта беше спряна в 32-ата минута за оказване на медицинска помощ на Гави, който напусна играта със съмнение за комоцио след силен удар с топката в главата.

Бетис пропусна да поведе в продължението на първата част, но Айтор Руйбал стреля покрай дясната греда.

Гостите от Севиля успяха да вкарат топката във вратата на домакините, но попадението на Хуанми в 53-ата минута беше отменено заради засада.

След час игра на терена се появи Усман Дембеле, който повлия позитивно на играта на Барса и минути по-късно можеше да открие резултата, но стреля над вратата.

Клеман Лангле също пропусна четвърт час преди края, когато ударът му с глава попадна право в ръцете на вратаря на Бетис Руи Силва. Минута по-късно стражът се намеси за пореден път след удар на Дембеле, а французинът стреля покрай гредата при следващата атака на домакините.

Вместо да вкара гол, Барселона допусна такъв в 79-ата минута, когато трима играчи на Бетис осъществиха контраатака и Хуанми откри резултата.

Минута по-късно Абдесамад Езалзули - Ез Абде пропусна да изравни, но отблизо стреля високо над вратата.

Загубата остави Барселона на седмо място с 23 точки, докато Бетис е трети с 30.