София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Първите думи на Бензема като играч на Ал Итихад

Аз съм развълнуван от възможността да играя в нова футболна лига в различна страна

11 месецаФутбол 4 Симеон Кисьов

Карим Бензема подписа тригодишен договор с клуба от Саудитска Арабия, за което ще получи 600 милиона евро.

„Аз съм развълнуван от възможността да играя в нова футболна лига в различна страна. Ал Итихад има невероятна история, много страстни фенове и има големи амбиции да бъде футболна сила в Азия, след като спечели шампионската титла в лигата. Аз имах щастието да постигна невероятни неща в моята кариера и да постигна страхотни неща, както в Испания, така и в Европа“, сподели французинът.

„Почувствах, че е времето за ново предизвикателство пред мен и нов проект. Всеки път, когато посещавам Саудитска Арабия, винаги чувствам топлотата и любовта на хората. Гледам напред към моите нови съотборници. Искаме заедно да помогнем на клуба и на футбола в Саудитска Арабия да стигнат до нови висини“, добави той.

„Това е ново предизвикателство за мен, нов живот и нямам търпение да започна да тренирам. Ще направя всичко, за да печеля трофеи, да вкарвам, да демонстрирам моя талант, да правя щастливи феновете, клубът, президентът – всички. Лигата е добра, а в първенството играят много добри футболисти. Кристиано Роналдо е тук, приятел, който показа, че Саудитска Арабия прогресира във всяко едно отношение. Аз съм тук да побеждавам, както правих в Европа. Щастлив съм да ви видя в Джеда“, каза още Бензема.

Президентът на Ал Итихад – Анмар Бин Абдула Алхайлае коментира трансфера на френския голмайстор: „Да подпишем с настоящия носител на Златната топка от Реал Мадрид е нов исторически момент за този специален клуб. Карим е глобална футболна икона. Той е на върха на своите възможности. Той се присъединява към отбор, който играе в много амбициозна лига, в страна с много големи амбиции, както на терена, така и извън него. Знаем, че всички очи ще бъдат фокусирани върху него и нямаме търпение да го видим с фланелката с номер 9 на Ал Итихад през следващия сезон. Ние ще се изправим срещу невероятното предизвикателство да защитим шампионската титла, която спечелихме през тази година, както и да играем на Световното клубно първенство. Когато започнеш да печелиш шампионски отличия, започваш да привличаш повече фенове и почитатели, особено от младата генерация. Да имаме играч като Карим Бензема – тепърва ще виждаме ефектите от това. Феновете ще започнат да носят фланелки с името на Карим, ще се опитват да му подражават. Сигурен съм, че това е много хубав и исторически момент.“