София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

РАЛИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ТАЗИ СЕДМИЦА

СЪСТЕЗАНИЕТО ЩЕ БЪДЕ В ПАМЕТ НА ГЕОРГИ ЯНАКИЕВ И ТОДОР СЛАВОВ

пропускане
9 годиниМоторни 5 Телевизия Евроком

Близо 196 състезателни километра ще покрият пилотите на 46-ото издание на рали България, разкриха организаторите. Напреварата ще се проведе от 17-ти до 19-ти юли на територията на община Самоков. Тази година ралито е в памет на Георги Янакиев и Тодор Славов. 

В състезанието ще вземат участие 23 екипа, които ще преминат през 14 скоростни етапа. 

Свлачище в най-голямата отсечка е затруднило приготовленията по трасето в последните дни, добавя отговорникът по сигурността Чавдар Здравков, който обаче увери, че именно безопасността на пилоти, навигатори и фенове ще бъде акцентът на надпреварата, която за десета поредна година ще бъде проведена на територията на община Самоков.

"За тази година са предвидени 196 състезателни километри, като всеки един от етапите е съгласуван с полицията. Над 360 души са ангажирани с организацията, като в това число не попадат служителите на полицията и пожарната, както и медиците. Имаше свлачище на голямата отсечка, но сме се постарали да направим всичко по силите ни за почистване в най-кратни срокове. Отсечката е 34 километра, тя е най-дългата и в нея са разпределени пет линейки и четири пожарни автомобили", каза Здравков на пресконференция преди ралито.

"Специалният етап в Самоков е комбинация от тези през 2013 и 2014 година. Той е скоростен и много интересен, а след него ще има шоу с дрифт-автомобили и моторни каскади", добави Здравков.