София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Райо не успя да се справи с ''прилепите'', но остава в челото в Испания

С равенството тимът на Андони Ираола остава на 5-ото място с 24 точки, като е на 2 от четвъртия Атлетико Мадрид

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Валенсия и Райо Валекано завършиха 1:1 в мач от 15-ия кръг на Ла Лига, игран на „Местая“ във Валенсия. Точен за домакините беше Карлос Солер от дузпа, докато Иси Паласон вкара за Райо и така тимът остана в близост до Топ 4 на класирането.

Гостите от Мадрид започнаха по-добре мача на „Местая“ и в 14-ата минута Унай Лопес стреля добре, но топката мина покрай лявата греда.

Три минути по-късно футболист на Валенсия падна в наказателното поле, но съдията Алехандро Ернандес Ернандес не отсъди наказателен удар. След преразглеждане на ситуацията с ВАР, обаче решението на рефера се промени и той посочи бялата точка. Зад топката застана Карлос Солер, който беше бекомпромисен и преодоля Столе Димитриевски.

До края на полувремето атаките към двете врати не доведоха до опасности за двамата вратари.

Пет минути след началото на втората част Гонсало Гуедеш стреля хубаво от воле, но топката мина покрай вратата на гостите.

В 64-ата минута Алехандро Катена отправи удар към вратата на Яспер Силесен, но нидерландецът изби. Топката обаче стигна до краката на Иси Паласон и при добавката той не сгреши – 1:1.

Минути по-късно „прилепите“ отново можеха да излязат напред в резултата, но Димитриевски спаси по великолепен начин изстрел на Солер от наказателното поле.

Девет минути преди края на редовното време Димитри Фулке бе оставен съвсем сам в наказателното поле и стреля от няколко метра, но димитриевски показа страхотен рефлекс и отрази изстрела.

В 89-ата минута Райо можеше да оформи обрата, но гол на Андрес Мартин не беше признат заради засада.

С равенството тимът на Андони Ираола остава на 5-ото място с 24 точки, като е на 2 от четвъртия Атлетико Мадрид. Хората на Пепе Бордалас пък са девети с 19 точки на сметката си.