София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Реал Мадрид опази суха мрежа на "Анфийлд"

“Червените” се скъсаха да пропускат за 0:0, отпадат от Шампионската лига

3 годиниФутбол 8 Симеон Кисьов

Отборът на Реал Мадрид се класира за полуфиналите на Шампионската лига, където ще срещне Челси, след като удържа нулево равенство с Ливърпул в гостуването си на "Анфийлд". Преди седмица "белите" надиграха напълно мърсисайдци и спечелиха с 3:1 на "Алфредо ди Стефано". Този път тимът на Юрген Клоп игра по-силно от своя съперник и създаде доста положения, но не успя да ги реализира. Реал действаше малко по-пестеливо, но въпреки това имаше също някои шансове, най-добрият от които бе удар в гредата на Карим Бензема през първата част.

Ливърпул започна много амбицирано и още в третата минута домакините можеха да открият резултата. Мане пусна много добре към Салах в наказателното поле, но от чиста позиция египтянинът стреля в обсега Куртоа, който изби с крак. В 11-ата минута стражът на Реал за втори път се намеси решаващо, след като спаси много опасен изстрел на Милнър от около 25 метра, след който топката летеше към горния ъгъл.

При първата си опасна атака обаче Бензема можеше да направи задачата на мърсисайдци много сложна. Французинът получи добро подаване, напредна на скорост и стреля. Топката се отклони в Кабак, след което срещна страничния стълб.

В 38-ата минута съвсем малко не достигна на Мане да засече на далечната греда остро центриране на Александър-Арнолд. Малко след това Салах стреля над напречната греда от 13 метра, а до почивката и Вайналдум пропусна страхотен шанс за Ливърпул, след като получи от Арнолд и от 11 метра също шутира над вратата.

Домакините започнаха на високи обороти и второто полувреме и още в 47-ата минута Куртоа трябваше да спасява удар отблизо на Фирмино.

Юрген Клоп предприе двойна смяна в 60-ата минута. Тиаго и Жота се появиха на местата на Милнър и Кабак и така мърсисайдци заиграха с още по-офанзивна формация, в която Фабиньо се върна в центъра на отбраната, а Фирмино се дръпна зад атакуващото трио.

В 66-ата минута Валверде изведе по прекрасен начин Винисиус, който излезе сам срещу Алисон. Стражът на Ливърпул обаче се справи добре и спаси. Скоро след това Фирмино имаше пореден шанс, но Милитао се хвърли самопожертвователно и блокира удара му. В 70-ата Жота се вряза в наказателното поле, но прати топката от външната страна на мрежата.

В 72-рата минута Зидан включи Одриосола и Родриго, които замениха Кроос и Винисиус. Реал поизнесе играта след тези рокади. Девет минути преди края Клоп включи още двама офанзивни футболисти в лицето на Шакири и Окслейд-Чембърлейн, но и това не даде резултат. В добавеното време Куртоа за пореден път се намеси блестящо тази вечер, парирайки удар отблизо на Салах. Така Ливърпул се прости с тазгодишното си участие в Шампионската лига.